banner392

Pasaport işlemleri hızlandırıldı. Sakarya’da dahada hızlıda yapıyor.

Yurt Dışına gidiş gelişlerde kendine has kimlik olan Pasaport Hizmetlerinin son aylarda yavaş yapıldığı söylemlerinden sonra devlet Pasaport hizmetlerini hızlandırdı.

Pasaport işlemleri hızlandırıldı. Sakarya’da dahada hızlıda yapıyor.

Geçtiğimiz hafta Pasaportlarımızı yenileme ve güncelleme talebimiz ile gittiğimiz Sakarya Nüfus Müdürlüğünde yapılan Pasaport işlemlerini yerinde görmüş olduk.

Sakarya Korucuk Mahallesinde Valilik Binası bünyesinde Hizmet veren Nüfus Müdürlüğü vallik binasının 1 katında hizmetlerini sürdürüyor. Müdürlükte daha çok yoğun Pasaport almak için sıra bekleleyenlere hızlı bir şekide hizmet veren çalıanlarla biz muhattap olduk. Daha sonra Sakarya Nüfus İl Müdürü Suat Keleş le de tanıştık.

ÇOK GÜZEL VE HIZLI HİZMET VERİLİYOR.

İki saat gibi kısa bir sürede başlattığımız Yeşil Pasaport alma talebemizin bitmiş olduğunu gördük.

Ben emekli öğretmen gazeteci olarak hakkım olan 1. Dereceden de emekli olmuş eğitimci olarak benimle birlikte hakkı olan eşiminde hakkı Pasaportunu aldık.

ŞIKAYETLER BİTMİŞ, YERİNE TBESSÜM GELMİŞ.

Daha önce bizde pasaportların alınması ve yenilenmesi konunsunda şikayetler duymuştuk. Çok saygı duyduğum bir emekli komutan Ali Haydar Binbaşı Kanada da çalışan oğlunu ziyarete gitmek için süresi dolan pasaportunu yenilemek için yaptığı başvurunun aylar geçtiği halde hala işlemlerinin bitmediğini söylemişti.

Şimdi ise çok seri şekilde yapılmaya başlayan pasaport işleleri gerçekten çok hoş ve Türkiye ye yakışır şekilde yapılıyor. Sakarya Nüfus Müdürlüğünde gördüğümüz olay bunun kanıtıdır.  Bu vesile ile Sakarya Nüfus Müdürü başta olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik etmek gerekiyor.

Geçtiğimiz hafta başlattığımız pasaport işlemlerinin 2 saat gibi bir zamarda bitmesinden sonra 4 gün içinde de Pamukova daki evimize kadar PTT tarafından getirilmesi ve imza karşılığı teslim edilmesi de tabiî ki PTT de bu hızlı ve güzel hizmette hakkına düşen teşekkürü almış oluyor.

PASAPORT HARÇLARI VE ÇEŞİTLERİ NELERDİR.

İki türlü pasaport var. 1. Yeşil Kaplı Pasaport (Kamu hizmetlerinde çalışanlar için veriliyor.) Kabının yeşil renkte oluşu onun  adını da Yeşil Olarak anılmasına neden oluyor.  Ayrıca devlet o tür Pasaportların üzerine özel notla başka ülkelere pasaport sahiplerine kolaylık sağlanması notunu da yazıyor. 2-Kırmızı kaplı Pasaport ise her isteyen ve yaslara göre yurt dışına çıkış yasağı olmayanlara verilen kimlik oluyor.

Pasaport kaç günde teslim ediliyor?

  1. İl merkezlerine 3 iş günü
  2. İlçe merkezlerine 4 iş günü
  3. Köylere 7 iş günü içerisinde teslim edilmektedir.
  4. Pasaport Ptt'de kaç gün bekler?
  5. Adrese teslim edilemeyen pasaportlar 10 gün PTT şubesinde bekletilmekte olup bu süre içerisinde de teslim alınmaması halinde, müracaat esnasında belirtilen başvuru merkezine teslim edilmektedir.
  6. Pasaport Randevu almadan gidilir mi?
  7. Pasaport almak için öncelikle başvurmak gereklidir. Pasaport başvurusundan önce ise randevu almak gerekir.

PASAPORT DEFTER ve HARÇ BEDELLERİ 

Süre        Harç              Defter       Toplam
6 Ay      309,40 TL       225,00 TL   534,40 TL
1 Yıl      452,30 TL       225,00 TL 677,30 TL
2 Yıl      738,40 TL       225,00 TL 963,40 TL
3 Yıl    1049,00 TL       225,00 TL 1274,00 TL
4-10 Yıl  1478,30 TL 225,00 TL 1703,30 TL

Belirtilen miktarlar 2022 yılı için geçerli olup, her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığınca

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER