banner392

Bu köpeği kimler bu hale getirmiş

Pamukova’da gözleri oyulmuş, vücudunun değişik yerleri darp edilmiş, kanlar içinde parka sığınan köpeği gören iki genç kız hastaneden yardım istediler. Sonra ne oldu, hikayenin tamamını okuyun lütfen.

Bu köpeği kimler bu hale getirmiş

Akşam saatlerinde iki genç kız yaralı köpeğe yardım etmeleri için gittikleri hastanede 112 Acil Servisi hemşire ve şoförü dışında kimse ilgilenmediği görüldü.

OLAY DAKİKA DAKİKA GÖZLERİMİZ ÖNÜNDE YAŞANDI

Hastaneye sağlık kontrolu için gitmiştim. Burada amacım birilireni suçlamak değil. Gerçekleri anlatmak. Herkesin gerçekleri öğrenmesi için olayı ayırıntıları ile paylaşmaya karar verdim

İŞTE BİR KÖPEĞİN İÇLER ACISI HALİ. SAHİBİ OLMAYAN CEVREMİZDEKİ (CANLILAR) KÖPEKLERİN HALİ

Devlet Hastenesi Acil Giriş yolu üzireni yapılan yeni parkın içinde yaralı şekilde bulanan köpeği kutarmak için gelen Salim Süren isimli arkadaşım köpeğe arabasında bulanan hazir köpek yemlerini verdi. Köpek korkmuş bir halde yarı bir gözü kanlar içinde kendisine uzatılan yemekleri kabul ediyor. Yaralarına yakından bakmak isteyen Salim’e tedirgin ama yaşlı gözlerle izin veriyor.

Akşam karanlığı olmaya başlayan Pamukova Hastene yanındaki parkta ilk yardıma gelen 112 çalışanı bir bayan ve bir bay nasıl yardım edeceklerini bilmedikleri için belediyeyi, bense tanıdığım veterinelreleri telefonla arıyorum. Ancak hiçbir yerden olumlu yanıt gelmiyor.

İŞTE KÖPEK SEVDALISI BİR İNSAN BULUNUYOR.

Pamukova da hayvansver bir insan olan 2 çocuk annesi Özlem Çengel geliyor. Özlem Çengel hayvansever bir insan

TÜM MÜDAHALE ONDAN SONRA BAŞLIYOR.

Köpekler sanırım insanların bakışlarından niyetlerini anlıyor olmalılar. Şimdi Özlem Çengel köpeğe yaklaşması ile köpek ona adeta sığınırcasına kendini teslim ediyor. Önce gözünü daha iyi görebilmek için yakına çekiyor. Acı çeken hayvan başını eğimiş bir durumda onun dokunmasına müayene etmesinehiç sesini çakarmıyor. Cep telefonu ile açılmış kaşı arasından gözün görüntüsünü alıyor.

Yardım için tanıdık veterinerlerden birine fotoğrafı gönderiyor. Kısa süre içinde yapılması gerenler anlaşılıyor olmalı ki, biraz sonra eczaneden göz damlası ve melhemle tedavi edilmesi söylemleri ortada anlatılıyor.

KÖPEK AÇ VE YEMEKLE UĞARAŞIYOR.

Bu köpek yaralı bu köpek sıcak bir yuvaya ihtilyıca var. Ama yuva yok. Peki belediyeden bende tanıdık birini arıyorum. Belediye bu günlerde meşkül, Çünkü yerel seçim yaklaştı. Mutlaka önemli işler var. Başkan belki yoğundur ama çalışanlardan hala yanıt yok. (Tüm bu arama işlerini şunun için yapıyorum. Yıllar önce Pamukova da belediye seçimleri öncesi sahipsiz sokak köpekleri için barınak sözleri verilmişti. Ne yazık ki şimdi ne barınak var. Ne de köpeklere sahip çıkan.) belki bu haber bir hatırlatma olur. Yeni belediye seçiminde sahipsiz köpeklere barınak sözü seçim sözü olarak broşurlüre yazılır.)

Köpek Parkta hava kararmaya başladı. Aranan tüm yerlerden olumlu bir sonuç gelmediği gibi parkta sokak lambaları da yanmıyor. Sadec 112 Acil Servisinin çalışanı cep telefonu ile yaralı köpeğe ışık tutmaya Özlem Çengel ve diğer hemşire yardım etmeye Salim ise köpeğe yemek vermeye çalışıyor.

YARALI BİR İNSAN BÖYLE PARKTA NASIL YALNIZ BIRAKILIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Sonunda köpeğe barınak bulduk. İşte benim evim bir kısmında yıllar önce barınak gibi yaptığım. Tavuk beslediğim. Ancak horoz sezlerinden komşularım rahatsız olmasın diye tavuk işine son verip dezenfekte ettiğim yeri şimdi bu zavallı yaralı köpi misafir etmeye karar verdim. Şimdi hiç kimseden ne büyük belediye ne küçük belediye den yardım istemeden bu köpeği kendi evime getirmeye verdiğim kararı uygaladık. Hiç çekinden köpeği kendi yavarusu gibi kolları arasına alıp arabaya koyan, Özlem Çengel ve Sonuna kadan yanından ayrılmayan 112 Acil Servisi çalışanları tabi ki havansever Salim Süren köpeğe benim evime şimdilik gecici bir yuvaya getirdik. Yarında Pamukovalı Veteriner Caner Gürevin gelecek köpeğe aşısını yapacak. Sonra bu köbeğin sahibi kimse ona vereceğiz. Ya da hayvansever birine bu köpek verilecek.

Pamukovahaber.com

Mehmet Yavuz 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2018, 22:28

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER