banner392

Belediye Deprem Bölgesine Tam Kadro destek gönderdi.

Depremden önce Pamukova da başlayan aralıklı kar yağışında kapanan köy yollarını açan belediye ekipleri. Meydana gelen depreme müdahil olmak için tam kadro ekip ve ekipmanları ile gittiler.

Belediye Deprem Bölgesine Tam Kadro destek gönderdi.

Depremden önce Pamukova da başlayan aralıklı kar yağışında kapanan köy yollarını açan belediye ekipleri. Meydana gelen depreme müdahil olmak için tam kodro ekip ve ekipmanları ile gittiler.

Bu günde Pamukova da yeniden başlayan yoğun kar yağışına özellikle yüksek yayla köylerinde yollar kapandı. Pamukova’nın en yüksek yayla köyü Eskiyalla da şu saatlerde kar kalınlığının 2 metrelere çıktığı haberini aldık.

Pamukova merkezinde bile kar çok yoğun şekilde devam ediyor sabaha kadar böyle yağarsa ilçe sokaklarında bile ulaşım durma noktasına gelebilir.

BELEDİYE EKİPLERİNİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİ

Ekipleri Deprem Bölgesine uğurlayan Başkan Güven Övün sosyal paylaşım sitelerinde haber görüntülerinin üzerine şunları yazdı.

“Pamukova Belediyesi olarak depremi duyduğumuz ilk andan itibaren başta kaymakamlığımız ve İl AFAD Müdürlüğü olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımızla neler yapabileceğimizi ele aldık. Dün itibariyle deprem bölgesinde hizmet etmek üzere;

1 adet Zabıta Minibüsü

8 kişilik Yerel Destek Ekibi

1 adet Otobüsümüzü deprem bölgesine gönderdik.

Otobüslerimiz şu saatler itibariyle Hatay’a ulaşmak üzereler. Pamukova Karayolu Yük Taşıma Kooperatifinin araç desteği, Kaymakamlık ve halkımızın yardımlarıyla hazırlanan battaniye, giyim eşyası ve gıda malzemelerinden oluşan 2 adet yardım tırımız deprem bölgesine hareket ettiler. 1 adet yardım tırımız da deprem bölgesine yola çıkmak üzere hazırlanıyor.

Ayrıca;

1 adet tır

1 adet ekskavatörümüz de arama kurtarma çalışmalarında görev almak üzere bölgeye gönderildi.

1 tır da yarın için yardımları götürmek için hazır bekletiliyor. Toplam da Pamukova olarak 4 tır ile destek sağlamış olacağız.

Pamukova Belediyesi olarak;

2 ulaşım aracı

2 iş makinesi

11 personelimizle deprem bölgesine destek sağlıyoruz.

 “Biz bu acıyı iyi biliriz.” Pamukova halkı ve Pamukova Belediyesi olarak, İnşallah bugünleri Devlet Millet el ele dayanışma içerisinde atlatacağız.” dedi

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2023, 00:28

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER