banner392

19 Mayıs Bayramı ile Gençlik Haftası birleşti.

Bu Bayram; 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün ve Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün kabul edilen 19 Mayıs Bayram kutlaması Gençlik Haftası ile birlikte kutlanacak.

19 Mayıs Bayramı ile Gençlik Haftası birleşti.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedir?

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

‘19 Mayıs’, 1937 yılında ‘bayram’ olarak kabul edilmiş. 12 Eylül 12 Eylül askeri darbesine kadar ‘Spor ve Gençlik Bayramı’ olarak kutlanan 19 Mayıs 12 Eylül darbesinden sonra ‘Spor ve Gençlik Bayramı ve Atatürk’ü Anma Günü.’ Olmuştu.

2002 den sonra 19 Mayıs Gençlik, spor ve Atatürk’ü anma bayramı daha farklı bir kutlama şekline getirildi. 19 Mayıs günü siyasi partiler, sivil toplum örgütlerine çelenk koyma yasağı getirildi. Sadece Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelengi koyulmasına izin verildi. Ancak CHP değiştirilen bu kutlama şeklini yargıya taşıdı. Ancak chp her 18 Mayıs günlerinde çelenk koymaya devam etti. Mahkeme ise CHP nin talebini red etti.

Gençlik Haftası nedir? Ne Zaman Kutlanır ?
Gençlerimizin; serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal-kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla 15-21 Mayıs tarihlerini içine alan haftanın
 GENÇLİK HAFTASI olarak kutlanması 15.4.1983 gün ve 83/6394 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile uygun görülmüştür. (15.05.1983 tarih ve 18048 sayılı Resmi Gazete)

19 Mayıs 2016 da Gençlik ve Spor Bayramının ne şekilde kutlanacağı beklenirken birde ne görelim 15 Mayıs 2016 Pazar günü Pamukova da Atatürk büstü önünde toplanan bir iki okuldan seçilmiş az sayıda öğrenci eşliğinde bazı okul müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Siyasi Partilerden sadece CHP nin katıldığı törenle Atatürk Büstü önünde T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü çelengi kondu.

Çelenk koyma işini programda Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Baran yerine vekaleten görevlendirilen Mehmet Atmaca gerçekleştirdi.



İŞTE BAYRAMLA İLGİLİ İLÇE KURULUNUN ONAYLADIĞI PROGRAM ŞÖYLE 


Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 00:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER