banner392

Yenikent Hastanesinde hizmet kalitesi arttı

Birçok ameliyatın başarıyla yapıldığı Yenikent Devlet Hastanesi, şehrin sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermek için hizmet kalitesindeki çıtayı yükseltiyor.

Yenikent Hastanesinde  hizmet kalitesi arttı

Yoğun bakımda 3. Basamakta 12 yatak, 2. Basamakta ise 18 yatakla hizmet veren Yenikent Devlet Hastanesi’nde Koroner Yoğun Bakım hastalarına da 10 yatakla hizmet veriliyor. Birçok ameliyatın başarıyla gerçekleştirildiği Yenikent’te, üroloji, beyin cerrahi, biyokimya ve klinik biyokimya, cildiye, çocuk hastalıkları, dahiliye, enfeksiyon hastalıkları, fizik tedavi, genel cerrahi, kalp damar cerrahisi, göğüs hastalıkları, göz hastalıkları, kulak burun boğaz, mikrobiyoloji, kardiyoloji, nöroloji, ortopedi, psikiyatri, patoloji, radyoloji, nefroloj ve acil tıp hizmetleri alanında uzman doktorlar hizmet veriyor. 34 poliklinikle bölge halkına hizmet veren Yenikent Devlet Hastanesi’ne bağlı bulunan şehir merkezindeki Tozlu Semt Polikliniğinde de 16 poliklinikde günlük ortalama 3 bin 500 hasta sağlık hizmeti alıyor. Küçük bir hastane gibi hizmet veren Tozlu Semt Polikliniğinde radyoloji birimi, kan alma birimi, EKG birimi, ultrason birimi de bulunuyor.

GÖZ ANJİYOSU YAPILMAYA BAŞLANDI

Yenikent Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı (ADS) Poliklinik hizmetleri de vatandaşların takdirini topluyor. Altı diş hekimi ile altı poliklinikte hizmet verilen ADS Polikliniklerinde protez tamiri, diş ilavesi, panoromik-periaplikal röntgen, kanal tedavisi, dolgu, diş çekimi, diş taşı temizliği, sabit protez, hareketli protez, süt dişi ampütasyon, gece plağı, fissür örtülmesi işlemleri yapılabiliyor. Fizik tedavide önemli bir ihtiyaca cevap veren Yenikent’te dokuz kabinli fizik tedavi ünitesinde nörolojik ve ortopedik rehanilitasyon, elektroterapi egzersiz programları, girdap banyosu, parafin uygulamaları gerçekleştiriliyor. Endoskopi ünitesinde, gastroskopi kolonoskopi, sistoskopi, rektoskopi, üroflometre, lokal cerrahi hizmetleri verilirken, Yeniket Devlet Hastanesi’nde göz anjiyosuda yapılmaya başlandı.

MAMOGRAFİ CİHAZI YENİLENDİ

Radyoloji biriminde kemik ölçümü, mamografi, ultrason, doppler ultrason, meme ultrasonu, dijital röntgen hizmeti, MR ve Tomografi hizmetleri veriliyor. Yenilenen mamografi cihazı ile meme kanserine karşı son teknolojiye dayalı tanı ve teşhisler yapılırken, kansere işaret edebilecek bölgelerin tespit edilmesine yardımcı olan mamografi cihazıyla hekimlerin tanı koymada işi kolaylaşıyor.

BAŞARILI AMELİYATLAR YAPILIYOR

Diyaliz birimiyle de başarılı hizmetlere imza atan Yenikent Devlet Hastanesi’nde iki HBS ve bir HCV cihaz ile birlikte 20 negatif cihazla ortalama aylık bin 200 seans yapılıyor. Hastaneye ait iki servis aracıyla evlerinden alınan diyaliz hastalarına ayrıca bir adet hastane ambulansı hizmet veriyor. Yenikent Devlet Hastanesi’nde kalp daman cerrahisinde kalıcı ve geçici fistül ameliyatları gerçekleştirilirken, Hastanenin ameliyathane biriminde genel tüm vakalara cevap veriliyor. Yeniket

Devlet Hastanesi’nde, laporoskopik cerrahi, plazmakinetik TUR, ortopedik artroskopik ameliyatlar, artroplasti gibi birçok alanda ameliyatlar başarıyla gerçekleştiriliyor.

ACİL SERVİS HİZMETLERİ

2. Basamak Acil Servis hizmeti verilen Yenikent Devlet Hastanesi’nde ortalama olarak günlük 250 hastaya acil sağılık hizmeti veriliyor. Yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alan hastalarına hizmet verilen acil serviste küçük müdahale birimlerinde 24 saat alçı, atel uygulanması, her türlü pansuman işlemleri yapılıyor. Hastanede KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler) konusunda sağlık hizmeti vermek için KBRN ünitesi bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 22:00

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER