banner392

Tüm Sağlık Sen, Sağlık Çalışanlarının bayramını kutladı.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Tüm Sağlık Çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını Kutlu olsun, Taleplerin Karşılandığı Sorunların Çözüldüğü Bir Yıl Olmasını Temenni Ediyorum. dedi.

Tüm Sağlık Sen, Sağlık Çalışanlarının bayramını kutladı.

Tüm sağlık çalışanlarının sorunları dağ gibi büyümüştür. Sağlık çalışanlarının huzursuz ve geleceklerinden endişeli olduğu bir ortamda “Tıp Bayramı”nı kutlamak gibi bir olgu yer almamaktadır diyen Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün şunları şöyledi;

“Sağlık çalışanlarına ödenen düşük ücret, performans sistemindeki adaletsizlikler, emekli maaşlarının yetersizliği, hastanelerde hekim ve hekim dışı personel açığı, artan şiddet olayları, döner sermaye ödemesi yapılıyormuş gibi gösterilerek maaşların her geçen gün emsallerinin gerisinde kalarak mağduriyet yaşatılması ve sık değişen yasal mevzuatın yarattığı kafa karışıklığı gibi sorunlar önümüzde dağ gibi yükselmişken, Tıp Bayramı’nı kutlamamız söz konusu olamaz.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni yapılanmasının sağlık çalışanlarında “Ben ne olacağım?” endişesi yaratmakta ve bu durum tam bir kaosa neden olmaktadır.”Meslek ve görev tanımlamaları yeniden yapılıncaya kadar, eşit işe eşit ücret prensibi yerleşinceye kadar, döner sermayenin iptal edilerek yerine sabit maaş ödemesine geçilinceye kadar, 4/A, 4/B, Vekil Ebe ve Hemşire, Aile Sağlığı Elemanları vb. kadro uygulamalarından vazgeçilip ‘Tek Kadro’ uygulamasına dönülünceye kadar, sağlık personeline uygulanan şiddeti önleyecek caydırıcı yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar, yıpranma payı verilene kadar, huzurlu ve sağlıklı bir çalışma hayatı oluşuncaya kadar Tıp Bayramı’nı kutlamak anlamsızdır.”

Sağlık çalışanları arasında çatışmalara neden olan döner sermaye oranlarındaki belirsizlikler ve değişikliklerin her geçen gün iş motivasyonunu daha da bozulmaktadır. “Döner sermaye bir bahşiş değil, haktır. En kısa zamanda döner sermaye sorununun sorun olmaktan çıkması gerekmektedir.

Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp bayramında sorunların çözüldüğü müjdeler beklemektedir.

2018 yılında sağlık çalışanlarının sesine kulak verildiği, sorunlarına çözüm bulunduğu, müjdeli bir yıl olmalıdır. Çalışanları memnun edecek somut adımlar atılmadıkça, 14 Mart’lar gerçek bayram olmayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2018, 07:30

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER