banner392

SEAH’TA Bir İlk Daha Yaşandı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniği tarafından çalışan kalpte açık kalp ameliyatı olmadan kalp kapağı tamiri gerçekleştirildi.

SEAH’TA Bir İlk Daha Yaşandı.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SAÜEAH) gerçekleşen özellikli ameliyatlara bir yenisi daha eklendi.  Bir buçuk yıl önce baypas ameliyatı geçiren Memduh Güneş (56) ‘in sol kalp kapağında ani olarak gelişen kapak bağının kopmasına bağlı ileri derecede kapak yetmezliği gelişti. Normal şartlarda hastanın ikinci bir ameliyat ile kalp tamiri geçirmesi gerekiyordu; ancak yapılan tetkiklerin ikinci bir ameliyatı riskli göstermesi hekimleri transapikal neochorda adı verilen uygulamaya yöneltti.

İKİNCİ AMELİYAT ÇOK RİSKLİYDİ

Hastanın durumunu değerlendiren SAÜEAH Kalp ve Damar Cerrahi  Kliniği Klinik İdari sorumlusu  Doç. Dr. İbrahim Kara,  hastaya önerilen ikinci kalp ameliyatının ilkine göre  çok daha riskli ve çok daha zorlu geçeceğini bildirdi. Bunun üzerine hastane yönetiminin de desteği ile hastaya uluslararası  bir organizasyonla açık kalp ameliyatı geçirmeden  5-6 santimetrelik kesiyle kaburga aralığından girilerek çalışan kalpte kapak tamiri uygulandı.

12 SAAT YOĞUN BAKIMDA KALDI

 Ameliyat Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Kara, Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Ali Fuat Erdem, misafir Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Giovanni Speziali ,  tüm ameliyathane ekibi, kalp damar cerrahisi doktorları ve yoğun bakım ekibi tarafından geniş bir kadro ile başarı ile gerçekleştirildi. Hasta 12 saat gibi çok kısa bir süre yoğun bakımda kaldı ve 5’inci gün sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Kara” Ülkemizde çok gelişmiş kliniklerde bile sınırlı olarak uygulanan bu yöntemin kliniğimizde gerçekleştirilmiş olması kliniğimiz ve hastanemiz adına son derece mutluluk verici bir tablodur. Teknik ve kadro olarak zor olan bu ameliyatın gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hasan Sağlam ve Hastane Yöneticimiz Doç. Dr. Yakup Tomak’a çok teşekkür ederiz” dedi.

“AMELİYATTAN 1 GÜN SONRA TIRAŞ OLDUM”

Oldukça başarılı bir operasyon geçiren evli ve 2 çocuk babası Memduh Güneş(56) ameliyattan 1 gün sonra tıraş oldum, kendimi çok şükür, çok iyi hissediyorum dedi. Servis,  temizlik ve yemeklerden oldukça memnun olduğunu da ifade eden Memduh Güneş “hiç kimse kapris yapmadan bizi bekletmeden burada ameliyat etti, baktı. Ameliyatımı gerçekleştiren doktorlar başta olmak üzere en alt birimden en üstteki birim olan hastane yöneticisine kadar herkese çok teşekkür ederim. Bana ikinci bir şans verdiler, Allah onlardan razı olsun” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 13:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER