banner392

Robotik cerrahiyle şifa buldu

Robotik cerrahide Doğu Marmara Bölgesi’nin tek merkez olan SAÜEAH’da Üroloji Kliniği’nde şifa bulan 62 yaşındaki Enver Odabaş, SAÜEAH’ın özel hastanelerden farkı olmadığını ifade ederek “İyi ki burayı tercih etmişim.” dedi.

Robotik cerrahiyle şifa buldu

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SAÜEAH), Üroloji Kliniği “Prostatektomi” ameliyatlarını robotik cerrahi ile başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Üroloji Kliniği’nde tedavi olan hastalardan 62 yaşındaki Enver Odabaş, arkadaşının tavsiyesi üzerine geldiği SAÜEAH’dan şifa bularak taburcu oldu. Odabaş, sık idrara çıkma, kalibrasyonda azalma, noktiri şikâyetleri ile Üroloji Polikliniği doktorlarından Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Çimen’e başvurduğunu dile getirerek, doktorun prostat tümörü teşhisi koyulmasının ardından ameliyatının planlandığını anlattı.

“BİR HAFTA İÇİNDE AMELİYAT OLDUM”

Yapılan biyopsi sonrası kendisine ışın ya da robotik Cerrahi önerildiğini dile getiren Odabaş, SAÜEAH Üroloji Kliniği’nde daha önce Robotik Cerrahi ile ameliyat olan arkadaşının önerisi ile Robotik Cerrahiyi tercih ettiğini belirtti. İstanbul’da yeğeni de üroloji doktoru olan Odabaş, İstanbul’da bu operasyon için sıraya girmek için bir yıl beklendiğini öğrendiğini ifade ederek “Buradaki doktorumuzdan Allah razı olsun. Bir hafta içerisinde ameliyat hazırlığımızı tamamlayıp operasyonumuzu gerçekleştirdi.” dedi. 

“ÖZEL HASTANEDEN FARKI YOK”

Hastanede sunulan hizmetten ve personelin ilgisinden oldukça memnun kaldıklarını belirten Odabaş “Hizmet şahane, doktorlarımız ve personel çok ilgili, odalar otel odası gibi. Geçmişte çocuğumun rahatsızlığından dolayı İstanbul’da özel bir hastanede altı ay kaldım. Şimdi burada sunulan hizmete baktığımda arada hiçbir fark görmüyorum. Kısa sürede operasyonum yapıldı ve taburcu olmam kararlaştırıldı. Bu kadar kısa sürede bunu beklemiyordum, iyi ki robotik cerrahi ile ameliyat olmuşum.” diye konuştu.

ACISIZ VE AĞRISIZ AMELİYATLAR

Ameliyatla ilgiyi bilgi veren Üroloji Kliniği doktoru Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Çimen, açık ameliyatta prostatik bölgenin zor çıkartılabilecek bir bölge olduğunu belirterek, robotik cerrahi ile bu ameliyatın çok rahat bir şekilde yapıla bildiğini kaydetti. Çimen, şu bilgileri verdi: “Bu tip ameliyatları yapmak için cerrah görsel olarak zorlanmakta. Robotla birlikte cerrahlar bu dar alanda daha kolay hareket edebilme imkanı buldu. Ayrıca robotun organları daha yakından göstermesiyle açık ameliyatta görülemeyecek anatomik detaylara sahip olundu. Bundan dolayı açık ameliyatlar hem daha uzun sürüyordu hem de daha çok komplikasyon riski taşıyordu. Hem operasyon sırasında yaşanabilecek kan kayıpları, hem de yaptığımız ameliyat kesileri nedeniyle hastanın da iyileşme süresi uzuyordu. Robotik cerrahi yöntemiyle operasyon için 1’er santimetrelik kesiler açıyoruz. Bu kesilerden robot kollarını karın içine yerleştirerek işlemi yapıyoruz. Hastalarımız robotik cerrahi denilince sanki ameliyatın robot tarafından yapıldığını zannediyor. Ancak robotik cerrahi yöntemi bize, yorulmadan, titremeden, saatlerce çalışabileceğimiz bir sistem sunuyor. Dolayısıyla bu konsolun başındaki cerrah tarafından hangi komutlar cihaza gönderilirse robot tamamen onları yapıyor.” 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 20:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER