banner392

Karasu Adatepe Mahallesi karantinaya alındı

Karasu ilçesi Adatepe Mahallesi'nde şuphe üzerine yapılan test sonucunda 1 kişiye Covit -19 teşhisi konuldu. Covitli hasta temasta bulunduğu 27 hanenin bulunduğu Sokak karantinaya alındı.

Karasu Adatepe Mahallesi karantinaya alındı

Edinilen bilgilere göre Karasu ilçesi Adatepe Mahallesi'nde bir kişi rahatsızlanarak hastaneye gitti koronavirüs belirtileri gösteren şahsa yapılan test sonucunda koronavirüs teşhisi konuldu. testi pozitif çıkan şahıs temasta bulunduğu akraba ve komşuları dahil 27 hanenin bulundu Sokak karantinaya alındı. filyasyon ekipleri şahısların temasta bulundukları vatandaşları tespit etmek için çalışma başlatırken, Jandarma vakanın görüldüğü sokağa giriş ve çıkışları kapattı Karasu ilçe Hıfzıssıhha Kurulunun Karantina kararı 

Çin wuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek için.  

1.İlçemiz Adatepe Mahallesi Türk Köyü Sokak 208, 156 ve 151 numaralı Haneler arasında kalan bölgede koronavirüs salgının kontrolü açısından umumi Hıfzıssıhha kanununun 27 ve 72 maddeleri kapsamında 17. 07. 2020 gün itibarıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar Karantina uygulamasına geçilerek Sokak giriş ve çıkışları kapatılmasına 
2. nokta daha önceki toplantılarda alınan kararların devamına takibinin yapılmasına,

Yukarıda belirtilen tedbirlere uymayan vatandaşlara ve işletmelere umumi Hıfzıssıhha kanununun 282 maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına Birgül 1593 sayılı umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince oybirliği ile karar verilmiştir.
(Haber: Akşamhaberleri.com.tr)

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER