banner392

Kamu Hastanelerinde Çanakkale Şehitleri Anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği’nde (KHB) Çanakkale Şehitleri ve sağlık çalışanlarının savaştaki yerini konu alan anma programı düzenlendi.

Kamu Hastanelerinde Çanakkale Şehitleri Anıldı.
 Birlik binasında gerçekleşen programa, Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş, Mali Hizmetler Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu, idari çalışanlar ve personel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Genel Sekreter Sağlam, Çanakkale’de büyük bir destan yazıldığını ve bu ruhun Türk insanını yeniden ayağa kaldırdığını dile getirdi. Çanakkale’de yokluklarla, iman kuvvetiyle yedi düvel düşmana karşı iki yıl süren bir mücadele yaşandığını hatırlatan Sağlam “Çanakkale’ye milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız mutlaka gitmeli ve orada neler yaşandığını bilip, destanlaşan bu savaşın izlerini mutlaka görmeli. Azmin ve inancın zaferini tarihe yazan şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyoruz.” dedi.

Programda Mali Hizmetler Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu ve kurum çalışanlarından oluşan ekip Çanakkale anısına birlikte şiir seslendirdi. Programın son bölümünde, İlk hemşiremiz Safiye Elbi’nin hayatından kesitlerin yer aldığı video gösteriminin ardından,  Çanakkale cephesinde sağlık hizmeti veren, hastanelerde görev yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının fotoğraf serginin gezilmesiyle son buldu. 






Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 00:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER