banner392

Dr. Hasan Salih Sağlam, Herkesi Organ Bağışlamaya davet etti.

SAÜEAH’da Organ Bağışı Haftasıyla ilgili düzenlenen programda konuşan Genel Sekreter Sağlam, yanlış düşünceler ve bilgiler nedeniyle organ bağışının yetersiz olduğuna dikkat çekerek “Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz.” dedi.

Dr. Hasan Salih Sağlam, Herkesi Organ Bağışlamaya davet etti.

Organ Bağısı Haftası nedeniyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SAÜEAH) “Gelin organ bağışlayalım bir hayat biterken bir hayat başlatalım” sloganıyla seminer düzenlendi. Programa, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, SAÜEAH Başhekim V. Dr. Mehmet Durmuş ile sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. Sakaryaspor Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gürses, Sakaryaspor yöneticileri ve futbolcuları da programa katılarak organ bağışına destek verdiler.

“YANLIŞ DÜŞÜNCELER EN BÜYÜK ENGEL”

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Sağlam, organ başının önemini vurgulayarak, toplumda yanlış inanışlar ve düşünceler nedeniyle organ bağışında ihtiyacı karşılamakta çok gerilerde olduğumuza dikkat çekti. Sağlam “Organ bağışı konusunda yanlış düşünce ve dinen sıkıntı yaşandığı gibi yanlış fikirlerle ölen bir insanın başka insanlara organlarıyla hayat vermesine vesile olmaktan kaçınıyoruz. Bu konudaki yanlış bilgiler organ bağışının önünde en büyük engeli oluşturuyor. Organ bağışını hiç düşünmeyen, buna yanaşmayanlar bir gün kendileri veya yakınları organ bağışına ihtiyaç duyduğunda maalesef ne büyük bir yanlış yaptıklarını anlıyorlar ve organ bağışının önemini o zaman kavrıyorlar. Herkesi organlarını bağışlayarak ölümümüz halinde başkalarına umut olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

ORGAN NAKLİ DİNEN CAİZ Mİ ?

Genel Sekreter Sağlam’ın ardından SAÜEAH Organ Nakil Koordinatörü Mihriban Nacar, organ nakli ve nakil işlemleriyle ilgili sunumda bulunarak konuyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Nacar’ın ardından

SAÜEAH Manevi Hizmet Biriminden Neşe Yıldırım, organ bağışı konusunda ayetler ve hadislerle İslam dininin bakış açısıyla ilgili bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organ nakliyle ilgili fetvalarını paylaşan Yıldırım, organ naklinin dinen hiçbir sakıncası olmadığını dile getirerek “Organ bağışında bulunan bir insanın organları bir başka insana şifa olmuş ve onun hayatını kurtarmıştır. Caiz görülen kurallar ve kaideler çerçevesinde bir insanı yaşatmak için verilen organ en büyük sadakadır.” diye konuştu.

ORGAN BAĞIŞINA DAVET ETTİLER

Programın son kısmında organ nakli olan vatandaşlarda kürsüye çıkarak, organ bağışı beklerken ve nakil olduktan sonra yaşadıkları duyguları anlattı.

SAÜEAH Organ Nakil Koordinatörü Mihriban Nacar ülkemizde yüz bine yakın kişinin organ nakli beklediğini hatırlatarak “Organ yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen birçok hasta her gün kendisine uygun bir organ bulunmasını ve sağlığına kavuşmak için dualar ediyor. Onlara umut olmak için herkesi bu konuda bilinçli olmaya ve organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 13:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER