banner392

Devlet Hastanesinde Sigara Bırakma Polikliniği açılacak

Pamukova’ya yeni atanan Başhekim Dr. Ayşe Pala Pamukova Devlet Hastanesinde açılacak Sigara bırakma Polikliniğinin haftada bir gün olacağını söyledi.

Devlet Hastanesinde Sigara Bırakma Polikliniği açılacak
Niğde Devlet Hastanesinden Pamukova Devlet Hastanesine atanan Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Başhekim Dr. Ayşe Pala sigara bağımlılarında yapılacak testlerden sonra ortaya çıkacak rapor doğrultusunda hekim kontrolünde bağımlılıktan kurtulabilineceğini söyledi.
 
“Bunun için Pamukova Devlet Hastanesinde yakında poliklinik hizmetlerimiz başlayacak. Poliklinik hizmetlerimizi şimdilik haftada bir gün olacak.” dedi.
 
Hastanelerde Sigara bırakma çalışmaları şöyle oluyor.
İlk Olarak sigara alışkanlığının derecesini belirleyen “Fagerström Nikotin Testi” uygulanıyor. Ayrıca mevcut olan hastalıklar ve daha önce geçirmiş olduğunuz hastalıklar hakkında bilgiler alınarak genel bir muayene yapılıyor.
Muayeneden sonra: Sigara içme oranınızı gösteren nefes havasında CO ölçümü ve ardından Solunum fonksiyon testi yapılıyor. Daha sonra EKG ve bazı kan. İdrar tetikleri (şeker, üre, kreatinin, SOGOT, SGPT, kolesterol, trigliserid, fibrinojen, tam idrar tetkiki) yapılıyor.
Test sonuçlarının alınmasından sonra, doktorun sonuçları değerlendirmesinden sonra sağlık probleminin olup olmadığı belirleniyor. Daha sonra doktorunuz ili birlikte sigarayı bırakma günü belirleniyor.
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2011, 02:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
umit
umit - 13 yıl Önce

P.OVA devlet hastenesinde calısacak doktor bulsunlarda önce sonra sigara bırakma poliklaniği açsınlar
bilmem bana mı denk geliyo hep ama ne zaman gitsem bir doktor bulamıyorum

SIRADAKİ HABER