banner392

Biosun evlere çöp poşet servisine başladı

Pamukova da evsel atıkları toplayan Biosun Katı Atık Fabrikası yetkilileri bu defa evlere poşet servisi hizmeti başlattılar.

Biosun evlere çöp poşet servisine başladı

Mahallelerin durumuna göre haftada 2 şer gün alınacak olan atıklar verilen boş poşetlere konularak evlerin bahçe kısmına bırakılacak.

 

Atık toplayan araçla toplanacak olan evsel atıklar için Biosun Pamukova da hizmete girdiği günden beri çözüm yöntemleri denemeye devam ediyor.

 

Daha önce da evsel atıklar için her eve mutfakta bulundurulabilecek plastik çöp kutuları verilmişti.

 

Daha sonraları ise çöp kutularının içine çöp konabilecek boyutlarda poşetler verilmişti.

 

Şimdi ise Biosun un yeni atık toplama yöntemi olarak belirlediği günlük poşetler her evin dış kapısına binada oturan hane sayısına göre 3 er adet bırakılıyor.

 

Bugünde mahalle mahalle dolaşan biosun un son poşelerini dağıtan gençleri haber yaptık.

 

Ayrıca bu habere ek olarak siz okuyucularımızı bilinçlendirme haberi olarak çevre temizlik vergisinin ise Belediye tarafından alındığını Biosun un Çevre Temizlik Vergisi diye bir alacakları olmadığını yetkililerden öğrenmiş bulunuyoruz.

 

Pamukova da Biosun olmadan önce kendi temizlik işlerini Atık Toplama gibi işleri yapan belediye Temizlik Hizmetlerinden çok sayıda işçi çalıştırıyor, çöp arabaları çalıştırıyor ve çöp arabası için şoför çalıştırıyordu.

 

Pamukova da Biosun Evsel Atik Fabrikası hizmete girdikten sonra vatandaşlardan kesilen (su faturası içinde alınan vergi) belediye kalıyor. Belediyenin yapması gereken işi şimdi Biosun yapmış oluyor. Ancak Pamukova da 7 bin (merkezde) dolayında su abonesinin ortalama her ay ödediği Çevre Temizlik Vergisi 70 bin tl dolayında oluyor.

 

Köylerde de devam eden suların paralı hale getirilme işi bittikten sonra 20 bin dolayında yeni su abonesi olacak o zamanda 200 bin tl gibi belediye gelir elde edecek.

 

Pamukova belediyesi için nimet geliri olan bu para hiç değilse. Pamukova da okuyan ihtiyacı olan fakir öğrencilere (bir kısmı) burs olarak verilse belediye ne kaybeder diye sorarak haberimizi Haber-yorum olarak bitirmiş olalım. 


Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 22:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
pamukovalı vatandaş
pamukovalı vatandaş - 9 yıl Önce

o paraların devletten gelen ödeneklerin ve belediye kasasına giren diğer paraların nereye gittiğini bir allah bi̇li̇r bi̇rde götürenler çünkü biz ortada bir yenilik icraat göremiyoruz zaten yapılan tüm icraatları sakarya b.b yapiyor bi̇zi̇m muhtarlik okadar parayi ne yapiyor acaba....

pamukovalı
pamukovalı - 9 yıl Önce

cevatın evinin önüne bağlayın

SIRADAKİ HABER