banner392

Avustralya’da yaşayan Burçin Aşık Sakarya da hayata tutundu.

Avustralya’da yaşayan Sakaryalı Burçin Aşık, yaşadığı trajedilerin ve yoğun bakımda geçirdiği 22 günün ardından Sakarya’da hayata tutundu. Özel sağlık sigortasıyla helikopterle Avustralya’ya götürülen Aşık, tedavisinin devamı için tercihini yine Sakarya’dan yana kullandı.

Avustralya’da yaşayan Burçin Aşık Sakarya da hayata tutundu.
Sakaryalı Burçin Aşık ( 36) Avustralya’da yaşayan binlerce Türk vatandaşından bir tanesi. Evliliğinin ardından dünyaya gelen oğluyla mutluluğunu sürdüren Aşık’ın bu mutluluğu kısa sürdü. Oğlunun doğum sonrası bağırsaklarından hastalanması ve operasyon geçirmesiyle zor günlerine başlayan Burçin Aşık, eşiyle birlikte mücadele etse de uykusuz gecelerine vatan hasreti eklendi ve yorgunluğunu Türkiye’ye gelerek atmak istedi.
HASTALIĞINA SAKARYA ŞİFA OLDU
Sinsice ilerleyen hastalığından kimse şüphelenmiyordu, doğum sonrası yaşanılan sorunlar olarak bakılıyordu. Burçin Aşık, sürekli yorgun ve halsiz olduğu yine bir gece ateşlenince grip olduğu düşüncesiyle bir özel hastaneye götürüldü. Özel hastaneden grip teşhisiyle eve gönderilen Aşık, gece kusma, baş dönmesi ve şuur kaybı şikayetiyle bu defa Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis’ine ulaştırıldı. İlk müdahalesi yapılan Aşık’ın hemen beyin MR’ı çekilince beynin her iki yanının su topladığı ortaya çıktı. Ensefalit adı verilen hastalık teşhis edilince hızlı bir şekilde Enfeksiyon Hastalıkları yoğun bakım ünitesine yatırıldı.
ALKOL VE SİGARADAN UZAK, AZİMLİ BİR HASTA
Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Şefi Prof.Dr. Oğuz Karabay ve Yrd.Doç.Dr. Aziz Öğütlü’nün sağlık personelleriyle birlikte titizlikle yürüttükleri tedavi , Burçin Aşık’ın da sağlıklı bir yaşamı olması nedeni ve azmi neticesindeolumlu sonuçlandı. Prof. Karabay “ hastamız 6 yaşından beri sporla ilgileniyor, karate ve judo sporlarıyla uğraşmış, düzenli beslenmesi, alkol ve sigara gibi maddelerden uzak bir yaşam seçmesi onun iyileşme sürecine çok yardımcı oldu” değerlendirmesinde bulundu.
TEDAVİSİ İÇİN YİNE TÜRKİYE’Yİ SEÇTİLER
Burçin Aşık, yapılan tedavilerin ardından Nöroloji Servisi’nin kontrolünde taburcu edilince Avustralya’daki özel sağlık sigortası ambulans uçakla Avustralya’daki hastaneye götürdü. Burada yapılan tetkiklerde Sakarya’daki teşhis ve tedavin yerinde olduğu ve erken teşhisle hastanın kurtarıldığı değerlendirmesi yapıldığını söyleyen baba Bahattin ve anne Ayşe İshak, yaşadıkları zor günlerde yanlarında olan Sakaryalı hekimlere ve dualarını esirgemeyen dostlarına şükranlarını sunduklarını ifade ettiler.
Burçin Aşık’ın Avustralya’daki 2 aylık tedavisini Sakarya’da devam ettirme kararı alan eşi ve İshak ailesi Türkiye’deki doktor-hasta ilişkilerinin daha iyi olması ve Sakarya’daki tedaviden memnun kalmaları nedeniyle yeniden Sakarya’ya dönerek tedavilerini sürdürdüler.
Enfeksiyon değerleri normale dönen Burçin Aşık, zihin kaybı yaşamasının yanı sıra eşine ve çocuğuna da yabancılaşmış bir haldeyken yapılan tedavisinin, eşinin, anne ve babasının büyük fedakarlıkları sayesinde yeniden hayata ve duygularına kavuştu.
 
ZAMAN LAZIM       
Hastalık sonrası önemli bir mesafe alındığını söyleyen baba Bahattin İshak, “Oğuz veAziz Hocamız, büyük bir mesafe kat ettirdi,  bize bu sürecin 1 sene sürebileceğini bildirdiler. Şuandada Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde Nöroloji doktoru olan Prof.Dr. Ülkü Sibel Benli tarafından tedavisi devam ettiriliyor. Başkentteki doktoru Sakarya’da Burçin’e uygulanan enfeksiyon ve nöroloji tedavisinin çok doğru ve yerinde olduğunu belirterek. “Tedavisinin her aşamasında görev alan tüm SEAH Korucuk Yoğun Bakım, Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği ve Nöroloji Kliniği çalışanlarına şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık çalışanlarımızın ne kadar özverili olduğunu bizzat gördüm.Türkiye’deki Avustralya’daki ilgilenen hekimlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Burçin Aşık da: “Önemli olan bütün hastalıklarda hastanın hekimine ve hemşiresine güvenmesidir. Burada çok iyi muamele gördüm. Ben Türk Hekimlerine güvendim. Çok teşekkür ediyorum” dedi.  
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 22:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER