banner392

At Pislikleri Bilecik’e Taşınıyor.

Pamukova İstanbul’dan Pamukova ya getirilen at pislikleri şimdi de Biosun’un Bilecik deki arazisine taşınmaya başlandı.

At Pislikleri Bilecik’e Taşınıyor.

2007 yıllarında Pamukova da kurulum çalışmaları başlatılan(BİOSUN)  Çöp Arıtma ve Çöpten enerji üretme tesisi 2012 yılında hizmete girdi. Ancak tesisin verimli tarım arazileri ortasında (Karapınar mahallesi-Pamukova girişi) üzerinde kurulması kısa süre içinde çevrenin tepkisine neden olmaya başladı.

Tesisin kuruluş söylentileri içinde Pamukova’nın çöplerinin toplanacağı anlaşılmış, çöpten geri dönüşüm sözü verilmiş. Hatta çöpten enerji üretilerek çok sayıda izsize iş sağlanacağı da vaat edilmişti.

 

Üretim çalışmalarına geçildikten sonra çok farklı gelişmeler sonucu Pamukova adı bu defa basından karantinaya alınan şehir olarak geçmiş. Bir gece çalışan 6 bayan işçinin kimyasal atıktan zehirlendiği iddiası ile Pamukova Devlet Hastanesine kaldırılması sonucu hastane ve fabrika bir süreliğine karantinaya alınmış, Pamukova böylece “Kırmızı alarm” alan ilçe olmuştu.

 

Özellikle Karapınar da yaşayan mahalleliler fabrikadan çıkan koku yüzünden tepkilerini dile getirirken, Pamukova Sanayi Sitesinde faaliyette bulunan esnaflar da koku yüzünden tepkilerini dile getirmişlerdi.

 

Yaptığımız haberler yerel basında da yer bularak başta Bizim Sakarya Gazetesi olarak Biosun’un Pamukova’nın çöplüğü şeklinde haberlere konu olması, Pamukovahaber.com olarak çevreden gelen tepkilere duyarsız kalmayarak İstanbul dan bölgeye getirilen ve fabrikanın tam karşısında verimli tarım arazisi içinde tonlarca at pisliğinin depolanmasını haber yapmıştık.

Ancak Fabrikanın bizlere haberle ilgili bilgilendirici açıklama yapma yerine başka yerel gazetelere “Sadece koku var” diyerek açıklama göndermesi de Pamukovalılara açıklama yapma yerine Sakaryalara açıklama göndererek haberimize dikkate almadığını göstermiş. Yinede bize açıklama göndermesi hiç de önemli değil. Önemli olan biz Pamukovalılar olarak yaşadığımız bu güzel çevreyi kirletmekten vaz geçmeleri ve en azından at pisliklerini başka bölgeye taşımaya başlamalarını olumlu haber olarak yazıyoruz.

 

Yinede fabrikanın bu duyarlılığından dolayı onlara hiç değilse teşekkür etmek lazım. Komşumuz Bilecik iline hayırlı olsun diyerek. Müjdeler olsun hiç değilse at pislikleri bölgemizi terk ediyor. Diyelim. 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 17:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER