banner392

PAMUKOVA’DA TRAFİK

Pamukova sevdalısı olarak, Pamukova’mızın sorunlarını yazmaya devam edeceğim.

Geçenki yazımızda Pamukova’nın temizlik sorunları ile ilgili kısa bir yazı yazmıştım. Temizlik sorununu yazmaya devam edeceğim. Ama bugün trafik sorununa değinelim. Önce Trafik nedir? Onu bir anlayalım. Sonra Pamukova’da trafik düzeni nasıl onu dile getirelim.

Trafik yasada ‘Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerinde ki hal ve hareketleri’  olarak belirtilmiştir. Amacı ise can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve gerekli tedbirleri almak olarak söylenebilir. İlçelerde ise bu görev belediye ve ilçe trafik komisyonuna verilmiştir. Yasanın verdiği yetkilere göre bu işi ilçelerde ilçe belediyesi yapacaktır. Hal böyle olunca acaba Pamukova Belediyesi bu konuda nasıl bir çalışma yapmıştır ve yapmaktadır. Bunu irdelememiz lazımdır. Buna baktığımızda gördüğüm kadarıyla ilçe emniyet müdürlüğü bünyesindeki Trafik ekipleri ilçe dahilinde denetimler yapmaktadır. Araçların ve sürücülerin kontrolleri yanlış park yapmış araçların uyarılması gibi görevler yapılmaktadır. Ama benim esas değinmek istediğim sorun bu değildir. Buna göre ilçemizde trafik düzeni diye bir düzen yoktur.   Herkes kafasına göre takılmaktadır. İstediği yere park etmekte sorumsuz bir şekilde araç kullanmaktadır. Buna neden olarak belediyece düzenlenmiş kurallar yoktur. Veya uygulanmamaktadır. Öncelikle belediyece veya özel kişiler tarafından yapılmış bir OTOPARK YOKTUR. Son senelerde artan araç sayısı nedeniyle mevcut ve az miktardaki otopark yerleri kifayetsiz kalmaktadır. Yeni otopark yerleri de açılmamaktadır. Bunun birinci derecede sorumlusu mevcut belediye yönetimidir.

Belediye çok katlı apartmanlar için ruhsat verirken bu dairelerde oturacak insanlar için araç park yeri ayırmalarını istememiştir. Halbuki her daire için en az bir araç park yeri ayırmaları halinde inşaat ruhsatı verilmesi gerekirdi. Bu yapılmadığı için yarının nesilleri bugünkü yönetenleri sorumlu tutacaklardır. Bunun vebali büyüktür. Halbuki bu işlerin şimdiden düşünülmesi ve şehrimizin senelere göre gelişmesi durumları nazara alınarak şimdiden bu önlemlerin alınması gerekirdi. Ne yazık ki bunu düşünecek yöneticileri çıkaramadık.

Bugün Pamukova’nın en önemli sorunlarından biri ‘oto park yeri sorunudur.’ Bunu belediye veya özel kişiler aracılığı ile acilen Pamukova’nın çözmesi gerekmektedir. Araçlardan sokaklarda geçecek ve gezinecek yer kalmamıştır. Hele Çarşamba günleri Pazar olması nedeniyle sokaklar araçlardan geçilmez duruma gelmektedir. Hatta yaya kaldırımları dahi yayalara geçit vermeyecek şekilde kapatılmaktadır. Belediyeden sık sık yapılan anonslardan bıktık. ‘Falan plakalı araç sahibi lütfen aracınız bulunduğu yerden kaldırınız.’ Sesini duymak istemiyoruz. Motosiklet ekzozlarının gürültüsünden de bıktık usandık.  Bu işlerle ilgilenen görevliler yok mu? Herhalde yok!  

Gözlerinizi kapatıp şöyle bir düşünün araçların düzenli park edildiğini, çarşı içinde hiçbir aracın olmadığını eşinizin çocuğunuzun torununuzun elinden tutup rahat rahat dolaştığınızı…

sizi ne kadar rahatlatacağını…

hayal edin hayal etmek güzeldir…

Ama bilelim ki Hayallar bir gün gerçek olabilir. Yeter ki iyiyi güzeli bulmaya çalışalım. Trafikten arındırılmış, huzurlu ve güvenli bir Pamukova için çalışalım. Bu yazımız vesilesi ile tüm Pamukovalı hemşehrilerimin Mübarek Ramazan Bayramını kutlar esenlikler dilerim.

 

Pamukova Sevdalısı

Av. Süleyman UYSAL 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.