banner392

Pamukova yanlış yolda gidiyor.

Pamukova’yı yanlış perona soktular.

Sakarya’nın Güneyinden giriş kapısı olan
hala kavunu ile anılıp kendine ait kavun tohumu bile kalmayan, Adının Akhisar olduğu dönemlerde Pamuk üretimi yapılırken Pamuk Ovası denen sözcüklerin birleşmesinden yeni bir ad alan Pamukova maalesef istenilen düzeye getirilebilmiş değil.

Sakarya’ya 2 ulaşım kanalı (Kara yolu, Tren yolu) ile girilebilen ılıman iklimi sayesinde yılda iki ürün yetiştirilebilen güzel ilçemiz maalesef son yıllarda ulaşımı da istenilen düzeye getirilebilmiş değil.

Pamukova; Anadolu insanının Avrupa ya tren yolu ile geçişi sırasında mutlaka içinden geçerken gördüğü yemyeşil ovada yetiştirilen ürünlerden elde edilen artı değer maalesef işlenemeden satıldığı için az getiri ile ilçeyi terk edip gitmekte.

Hatta Pamukova; Sakarya’nın Güney bölgesinde geniş ve sulanabilir arazilerinin çokluğu nedeni ile Geyve ve Tarlı ilçelerinden daha fazla miktarda verimli topraklara sahip olmasına rağmen bunu avantaja çevirmekte hala zorluk çekiyor.

Bölgede üretilen ürünler işlenemeden elden çıkmakta, Daha çok İstanbul a giden tarımsal ürünler için ambalajlama, paketleme ve depolama konusunda çok yetersiz olduğu görülmekte,

Pamukova’nın en büyük siyası lider çıkaramamasıdır. Sakarya’nın güney bölgesi olarak söz edilen Geyve, Pamukova, Taraklı ilçelerini içine alan bölgede yıllardır hakim konumda olan Geyve siyasetin öncülüğünü yapmakta, Geyve her dönem bir milletvekili TBMM sine göndermesini bilmektedir.

Pamukova elinde olan her türlü avantajı iyi değerlendirememektedir.
Son yıllarda Pamukova da yatırım diye bölgeye getirilen çöp fabrikası tarımsal olarak mükemmel bir alt yapıya sahip olan bölgesi sadece çöplük yaparak gelecekte insanların organik tarımsal ürünler taleplerine cevap veremez duruma gelecektir. Çöp olan yerde mutlaka mikrop olacağı için Pamukova’nın tarımsal istikbali tehlikeye girecektir.

Yine son yıllarda ülkenin her yerinde olduğu gibi Pamukova’da da inşaat sektörü ekonominin bel kemiğini oluşturmakta.

Ancak Pamukova da yeni yapılan binalar maalesef üçüncü sınıf binalar olduğu için. En lüks diye yapılan sitelerde bile asansör yok, daire sahipleri araçlarını kamuya ait yol üzerlerine park ediyorlar. Aileler ise bir araya gelip sohbet edecekleri park ve komşuları ile topluca oturup sohbet edecekleri bir yaşam alanına sahip değiller.

İşte Pamukova bu şartlarda yoluna devam ediyor. Pamukova Sakarya’nın verimli topraklarına, tren ve kara yolu ile en şanslı ulaşım hatlarına sahip olduğu halde istenilen başarıya kavuşabilmiş değil. Aksine Pamukova yanlış yerde yol aldırılıyor.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.