banner392

Zeytinde Pamuklu Bitle mücadele zamanı.

Zeytin ağaçlarında çiçek döneminde ortaya çıkan dalların üzerinde pamuk parçalarını andıran beyaz örtüler arasında saklanan zararlı böceklere Pamuk biti diyorlar. Bu zararlılara karşı mücadele dönemi başladı, hatta geçiyor bile.

Zeytinde Pamuklu Bitle mücadele zamanı.

Bir haftadır devam eden yağışlı hava Pamuk Bitlerinin daha da çoğalmasına neden oldu. Korona virüs tedbirleri kapmasında evlerinden çıkamayan zeytin üreticileri evlerine yakın bahçelerinde zeytin ağaçlarında görülen zararlılarla mücadeleye başladılar.

BU SENE ZEYTİN SENESİ

Bugün havanın da güzel olmasını fırsat bilen Pamukovalılar zeytinlerde görülen Pamuklu Bitlerine karşı ilaç atmaya başladılar.

Pamuk Bitleri genelde çiçek öncesi dönemde zeytin ağaçlarının uç dallarında yuva yapıyorlar. Çiçek açan hem dallara, hem de yeni oluşacak zeytinlere zarar veriyorlar.

İŞTE ZEYİN BİTLERİ BUNLAR

Tamda virüsle can pahasına mücadele edilen ülkemizde insanın en başta olun beslenme ve yiyecek temini dönemlerini yaşıyoruz. Yinede bu günlerin geçeceğine inanıyor ve yeniden güzel günlere kavuşabilmek için yeri geliyor evlerde kalıyor, yeri geliyor bahçelerimizde çalışıyoruz.

 

Pamukova'nın çalışkan insanı ve verimli ovası içinde her tür meyve, sebze yetişiyor. Zeytin ise ayrı bir nimet. Onon için son yıllarda Pamukova da zeytin bahçeleri çoğalırken, zeytin fabrikalıra da kuruldu ve gelişti. 

Bu sene zeytin ağaçlarında çok olacak gibi, Zeytin yetiştiricileri iyi bilir. Zeytin genelde bir sene olur. bir sene olmaz bekler. Geçen sene Pamukova da zeytin olmadı. Bu sene üretim patlaması olabalir. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 22:53

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER