banner392

TROLLER VE BAŞBELALAR KİMLERDİR?

Troller Sosyal Medyanın virüsleridir. Yanı Sosyal Medyada kendilerine hayat bulan aykırı insanlardır.

TROLLER VE BAŞBELALAR KİMLERDİR?

Trollerin yazım dünyasında tanımları ise şöyle yapılıyor:

Fake Hesaplarla (Sahte Hesaplar kullanan) İnternet Dünyasında gezen ve kendi beklentileri dışında ya da kendi çıkarlarına ters düşecek yayınlar yapanları, kendi siyasetlerine ters gelecek fikirleri yayanları hatta bazen trolluk olsun diye internet sitelerini karıştıran ve sistemi çökerten insanlar diye de tanımlanıyorlar. Trol olmak için önce bir Face hesap bulmak gerekiyor.

FAKE HESAP NEDİR?

Fake hesaplar, Facebook, Instagram ve Twitter vb. Sosyal Medya hesaplarında, asıl hesap sahibi olan kişiyi ve hesabını kopyalama veya hayal ürünü olan bir kişi veya ürün adına kullanarak oluşturulan hesaplardır.

Troller Kimlere ve Nerelere saldırırlar?

Genelde Sosyal Medya daki beğenmedikleri veye işlerine gelmeyen hesaplara saldırırlar.

Kendilerine rakip gördükleri internet sitelerine, Beğenmedikleri söylemleri etkilemek için Canlı Yayın yapan rakiplerinin yayınları esnasında yorum yapılan bölümlere olumsuz yurumlar yazarak onların moraralını bozmak için çalışırlar.

BAŞ BELALAR’DA YENİ ÇIKTI.

Trollerden sonra birde Başbelaları görmeye başladık. Başbelalar Sosyal Paylaşım Sitelerinde sesli veya canlı yayınlarda görülen Twitter gibi sitelerde daha çok boy gesteriyorlar. Eskiden Chet dediğimiz sohbet odarı benzeri yerlerde görünen trollar benzeyen bu kişilere de ben BAŞBELALAR, adını koydum.

SOSYAL SİTELER İSE BU GİBİ HESAPLARI TROL GİBİ GÖRMEYEBİLİRLER.

Bu hesaplar birinin kopyasıda olabilir veya olmayadabilir. Ya da gerçek hesapta olabilir. Trollük dediğimiz eylem bir kişinin rakibine ya da görüşüne karşı yaptığı kural dışı oyunlarla saldırıyor olmasıdır

Bir tartışma ortamı düşünün (Bu genelde uzaktan) sesli toplantıların yapıldığı Sosyal Paylaşım sitelerinde daha çok oluyor.

Twiter gibi sosyal paylaşım sitesinde günün önemli tartışmaları ve toplantıları yapılıyor. Toplantılara Canlı Yayın şeklinde birden çok dinleyici katılıyor. Toplantılar da dinleyici olanlar arasında söz almak isteyenlere mikrofon uzatılıyor. Dünyanın herhangi bir yerinden toplantıya katılan ve soz almak iseyen bir dinleyiciye söz hakkı vermek Toplantıyı yönetenlere ait bir hak olduğu için. Yönetici her an yanlış bir söz, hakaret gibi sözleri kullanan mikrofon verilen kişinin mikrofonunu kapatarak onun sesini kesebiliyor.

Pekiyi, yönetici kendi düşüncesi karşısında olan birinin anlatımalarına nereye kadar izin verebilir, ya da suç olabilecek bir konuşmanın durdurulması, önüne geçilmesi için ne kadar huhukçu bilgisi ya da ne kadar adaletli olabilir.

İşte bu kişiler de bence Trollük yapıyordur. Netkim benimde Twitter programı olan Twitter Space Sesli Toplantılarına sık sık katılıyorum. Orada çok güzel toplantılar da yapılıyor, gündem üzerinden tartışmalar ve konular işleniyor.

İŞTE BURADA ADELET VE ADALETSİZLİK BEN VE SEN DAVRANIŞLARI BAŞLIYOR.

Bazen ben bu onları ikna Odalarına da benzetiyorum. Nasıl İkna Odasında sen konuş sen konuşma, sen haklısın, sen haksızsız. Mikrofonunu kestim, seni aşağıya aldım. Seni odadan atkım gibi eylemlere yönlendirildiklerini görüyoruz

Odadan atılanlar ve odaya almamak için engellenenler genelikle yardımcı olarak alınan kraldan fazla kralcı olan yardımcılar tarafından daha çok oluyor.

İşte bu odalarda görünmeden telefonlardan sadece sesi duyulan takma isimler kullanan hesap sahipleri oluyor. Onlar isterlerse takma adlarını da değiştirerek yeniden odalara gelebiliyorlar. Bazen bir adam gibi, bazen de hiç adam gibi olmadan iletişim kurduğumuz bu hayal gibi ortamlarımıza toplanmamız son yılların vebası Koranovirüs olduğunu untmalayalım. Onunda hakkını vermeden geçmeyelim.

İşte günümüzde bir birimizi görmeden sohbet ettiğimiz zaman zaman bazen melek gibi dediğimiz, bazen Baş Belası dediğimiz ne kadar hesap olduğunu bizler bilemiyoruz. Ancak yaptığmız sohbetlerde görmeden bilmeden bir birimizi anlamaya çalıştığımız, hayaller kurduğumuz bu insanlar var anılarımızda. Artık yeni bir dünya düzeni içinde hep birlikte böyle yaşamaya devam etmek durumundayız. Herkese sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

Mehmet Yavuz

Pamukovahaber.com

İŞTE BUDA TROLLER ŞİİRİ YAZAN VE GÖNDEREN SAYGIDEĞER KOMUTANIMIZDAN KENDİSİNE TEŞEKKÜRLER. 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2022, 21:38

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER