banner392

Saski Alma Ağacı altında mı büyüdü?

Pamukova da Saski köylerde dahil her eve su saati takmaya devam ediyor. Daha önce belediye tarafından işletilen su işleri şimdi Saski’nin eline geçti. Ancak Saski saat takıp para topluyor. Ama hizmet 0 noktada.

Saski Alma Ağacı altında mı büyüdü?

Tam 1 yıl önce Eskiyayla köyü yanında patlamış su borusunu defalarca bildirmemize rağmen yapmayan Köylüler imece usulü ile getirdiği sularını yine köyde yatırım yapan yardımsever iş adamının verdiği destekle tarihinde yine ilk defa yer altından çıkarılan su çıkarmışlardı. Ancak köylülerin sevinci uzun sürmedi Saski sulara el koydu. Eskiyayla da da artık sulan paralı olacak.

 

BUDA SASKİ YE ÖZEL BİR UYGULAMA OLMALI.

Su saatlerine fazla kontür yazarak haksız gelir elde ediyorlar.

BİR ÖRNEK

2. ÖRNEK


SU SAATLERİNE OKUMA PARASI ADI ALTINDA PARA ALYORLAR.

Yukardaki su faturası olan ev aylarca boş dairide oturan yok. Su saatlerini okuma parası adı altında (1320 TL) alınan para ise yine saatini okuyan çalışanın ücretini bile tüketicinin ödediğini gösteriyor.

ANCAK YATIRIM YAPMAK TAN GERİ DURUYORLAR.

ESKİYAYLA DA 1 YIL ÖNCE BOZUK OLAN SU BORUSU HALA ONARILMADI.

2014 yılı kurban bayramı sonrası patlayan su borusunu pamukovahaber de haber olarak ihbar etmiştik. Hatta koordinatlarını da vermiştik. Zorlanmadan yere ulaşsınlar diye düşündük. Ancak Saski bozulan yerlere tamir bakım işlerini geciktirmeyi iyi biliyor ama, para toplamayı çok iyi biliyor.



Köylülerin bu durumlarda söyledikleri bir söz vardır. Hep kendine kazanan, karşı tarafı düşünmeyene şöyle derler “Alma ağacı altında mı büyüdün ?”

KÖYDE SU ÇIKMASI SEVİNÇ YARATMIŞTI.

İşte suyun çıktığı zaman yaptığımız haber.

//www.pamukovahaber.com/koyler/eskiyayla-da-124-m-den-koye-yetecek-kadar-su-cikti-h1762.html 
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 09:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER