banner400

Pamukova. Pamukova olalı böyle zulüm görmedi.

Son 20 Yılda Pamukova da yapılanlar Pamukova’yı Pamukova olmaktan çıkardı. Pamukova’yı yöneten üç beş hanenin ileri gelenleri hanedan olurken, 1920 Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün yakın arkadaşları ve torunları Pamukova’yı terk eder duruma geldiler.

Pamukova. Pamukova olalı böyle zulüm görmedi.

Pamukova’da Cephanelik Patlaması ile Pamuk gibi beyaz, kavun gibi tatlı olan Pamukova adını Çöp gibi kirli işlerle dünya ya duyurdu.

CÖPLÜK YANGINI İLE BAŞLAYAN UĞURSUZLUK DEVAM EDİYOR

28 Temmuz 1995 tarihinde Pamukova Belediye Çöplüğünde Meydana gelen yangın, Mühimmat Bölüğündeki Cephaneliğe sıçramıştı. 29 yıl önce rüzgarın etkisiyle yayılan yangında On binlerce Tüfek, mayın, top ve tankın bulunduğu cephanelikte art arda patlamıştı. Pamukova’nın üzerine cephanelikte patlayan toplar ve mermiler şehrin merkezini havadan bombalanan savaş alanına çevirmişti. Belediye vatandaşların Pamukova’yı terk etmesi için anonslar yaptı. Köylere akın eden Pamukovalılar çok büyük korkular yaşadılar. Yangına müdahale etmek için Ankara’dan Helikopter geldi. Sakarya ve Eskişehir yolu ulaşıma kapatıldı.

Çok büyük faciadan dönen Pamukova o günleri unutmadı. 50 yılda geçse bu olayı Pamukovalılar hiç unutmaz, unutması da mümkün değildir. Ancak Pamukova olayın can kaybı olmadığı için onunla teselli buldu.

PAMUKOVA TARİHİNDE DAHA BAŞKA ACI OLAYLARLA DA YAŞANDI

20 Yıl önce yine Temmuz ayı bir kere daha Pamukova ya büyük acılar yaşattı: Dünyalılar, Pamukova da birde Hızlı Teren Kazası ile Pamukova’yı akıllarına kazıdılar.

22 Temmuz 2004 günü Sakarya’nın Pamukova ilçesinde meydana gelen tren kazasıdır. Ankara-İstanbul arasında hızlandırılmış tren seferini yapan Yakup Kadri Karaosmanoğlu adlı tren aşırı hızdan dolayı raydan çıkmış, toplam 230 yolcudan 41 kişinin ölümüne, 89 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu. Kaza, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde sürmekte olan özelleştirilme süreci ve yeni hayata geçirilen hızlı tren projesinin ilk adımında meydana gelmişti. Yolcu sayısı olarak en yoğun hat olan Ankara-İstanbul tren hattı arasında hızlı tren uygulamasına yetersiz altyapıya rağmen aceleyle yapılan geçiş yüzünden meydana gelen kazadan sonra kamuoyu ÇOK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ.

NEDEN BU ALT YAPISI OLMADAN TRENE BU HIZ YAPTIRILMIŞTI.

Tren Mekece İstasyonu'nu geçtikten sonra 345 metre yarıçapındaki dönemece 132 kilometre/saat hızla girdiği dönemeçte uyulması gereken hız limiti 80 km’dir. Aşırı hız yüzünden trenin ikinci yolcu vagonunun sol tekerleği raydan çıkmış, bu vagona bağlı vagonların da raydan çıkması sonucu trenin dengesi bozularak hızla sürüklenerek yana yattığı bilir kişi raporunda yer almıştı.

PAMUKOVA YA DOĞRU DÜRÜST PROJELER UYGULAMAYAN CAHİL YÖNETİCİLER VARKEN ….

Pamukova yine bir ilke daha imza attıyor. Bu defa Pamukova da başka illerden getirilen Kimyasal Atıkların taşındığı Çöplerin taş ocaklarına gömülmesi sonucu bir ihbarı değerlendiren Jandarma ocağa gömülmüş kamyasal atıkları buldu. .

30 Eylül 2015 tarihinde Pamukova Karapınar Mahallesinde bulanan iki tane taş ocağının birisine yapılan bir ihbarı değerlendiren Jandarma ocağa yaptığı baskın sonunda Yaklaşık 15 Kamyon ocağa gömülmüş ve üzeri kapatılmış atıklar olduğunu tespit edildi. Atıklar üzerinden yapılan incelemelerde atıkların kimyasal atık olduğu tespit edildi. Atıklar kamyonlarla Kocaeli de İzedaş’a izole etmek için gönderildi.

PAMUKOVA HALA AKILLANMADI MI?

Şimdi de Pamukova da Tren Yollarını bay pas edenler, taşımacılık işlerini kamyonlara, tırlara havale edenler memleketi tır tır tırcı memleket haline getirdiler.

Kara Yollarını işgal eden araçların yarısından fazlası Tır ve ağır araçlar. Günümüzde Karara Yolları bu araçları bile kaldırmıyor. Sık sık Kara Yollarında yol yapım çalışmalarına tanıklık ediyoruz. Pamukova yakınlarında taş ocaklarından kalkan bu ağır araçlar akşamları ilçemiz sokaklarını da işkal ediyorlar. Hiç kimse bu araçların belli bir yerlerde park edilmesi için çözüm bulmuyor. Özellikle Belediye bu konuda görevini yapmıyor. Yatırımcılar doğru yere yatırım yapmıyor. Park edecek şehir dışında lojistik tır parkları yapmak için çalışan hiçbir müteahhit yok ilçemizde. Biz gömedik gören varsa yazsın. bizde öğrenelim. 

ARAÇ SAHİPLERİ ARAÇLARINDAN UZAKTALAR ARAÇLARINI PAMUKOVA PARKLARINA EMANET ETMİŞLER.

Tırcılar 54 Plaka dışında 16, 31, 51, 11, 41 plakalı arabaları Pamukova içinde onun bulun evinin önüne Park ediyorlar.  Arabayı onun bulun evinin önüne park eden sürücülerin bir kısmının kendisinin adresi bile nerede olduğunu bilinmiyor. Bakasının evinin önüne tırını çeken şöför arabadan ceketini alıp ortadan kayboluyor. Adam evine gitmiş artık   Evine  Pamukova yansa umurunda değil. Doğalgaz ile döşeli Pamukova Sokaklarında meydana gelebilecek bir yangında kapınızın önündeki aracı nasıl oradan kaldırabileceksiniz hiç düşünen var mı?.

İŞTE BU DA BİR TRAFODA ÇIKAN YANGIN VİDEOSU (YAKIN BİR ZAMANDA YAŞANDI BU OLAY)

VATANDAŞ BU TIRLARDAN ŞİKAYETÇİ.

Mikrofon uzattığımız bir vatandaş şöyle diyor: “Bir gün benim evimin önüne izinsiz büyük bir arabayı çektiler. Ben araba sesini duydum mutfağıma kadar araba sesi geliyordu. Ses kesilsin diye bekledim kapıya çıkmadım. Ama bir türlü sesi durmadı ve sonra kapıya çıktım. 26 Plakalı bir kocam kamyon şoför içinde oturuyordu. Bir süre ona baktım o ise beni dikkate bile almıyordu. Arabanın içinde elinde bir telefonla konuşmasına devam ediyordu. Sonunda ben arabanın kapısına parmaklarımla vurdum. Beni gördü ve kapıyı açtı. Ben “Buraya arabanı park etmek için mi durdun” dedim. “Evet” dedi. Ben neden park yerlerine götürmüyorsun. “Burası araba parkı mı” dedim. Benim evim çarşıda oraya arabayı koyacak yerim yok. Herhangi bir yere koysam arabamda 20 bin liralık mazot var çalarlar diye korkuyorum” onun için buraya bırakmak istedim. Size zararı olmaz. Ama siz olunca arabam emniyette olur” dedi. Bende Bir daha buraya bırakma. Bizim evde hasta var. Araba sesinden rahatsız oluyoruz” dedim. Arabayı al götür dedim. Ben söyledikten sonra arabasını başka yere götürdü.

Başka bir vatandaşa mikrofon sattık. “Bir gün bir Katı Atık yüklü bir kamyon evimizin önünde yanaştı. Araba büyük olduğu için benim arabanın olduğu yeri yanaşamadı. Bende ona bakıyordum ne yapacak diye. Camdan başını uzattı. Hiç tanımadığım bir kişi ve arabasında 16 yazıyor. Ben daha bir şey demeden, “Arabanızı biraz ileri çeker misiniz” dedi. Çok şaşırdım ama “Olmaz arabanı al evine götür “dedim. Bizim kapımızın önünden ayrıldı.

Bir garip olayda ben yaşadım. Bir gün çarşıya çıkmak için dışarıya çıktım. Bizim eve yakın yerde uygunsuz park yapanlara ceza kesilen yer var. Cadde kenarı olan bu yerde bir Tır durulordu, yanında orta yaşlarda bir vatandaş vadı Tıra karşı bakıyordu ben de ona laf attım. “Bu Tır senin mi” dedim. “Hayır değil. Ben Şoförüm” dedi. Bende “buraya park etmek yasak”. Kendisinin Kırşehir’den iş için buraya geldiğini ve bu arabada şoför olarak çalışacağını hatta Pamukova da ev kiraladığını. Kırşehir de iş bulamadığı için buraya geldiğini söyledi. Ben “Tekrar söyledim. Buraya park etme Park olan bir yere git dedim ve yanından ayrıldım.

PAMUKOVALILAR BU KONUDA DUYARLI OLMAK DURUMUNDA

Pamukova çok açılar çekmiş bir yaşam alanımız. Pamukova içinde doğalgaz hatları var. Ulu orta yerlere taşıdıkları yüklerin ne olduğu belli olmayan kimyasalda olabilir. Zehir de olabilir.

Tüm vatandaşlar bu konuda duyarlı olsun. Yetkililer bu konuyu programlarına alsın. Bir zamanlar Pamukova’nın içine kömür arabalarını sokmayan Pamukova Belediye Zabıtası görevini o zaman yapıyordu şimdi de yapsın.

Pamukova Emniyeti görevini yapıyor. Sık sık uyarı anonsları ile uyarılar yapıyorlar uygun olmayan yerlerde park etmiş araçların plakaları ile hatırlatmalar yapıyor.

TAŞ OCAKLARI NE YAPIYOR?

Pamukova’nın ekmeğini yiyen ve genelde Taş Ocaklarından evlerine kamyonları ile gelen şoförlere servis arabası temin etsinler. Her gün (1 sabah 1 Akşam) şoförleri evlerine getirip götürecek (öğrenci servisi) gibi araba temin etsin. Ağır araçlar Taş Ocakları bölgesinde park etsinler.

 

BELEDİYE TIRLAR İÇİN PARK TEMİN ETSİN.

Pamukova Pazarı diye belediye tarafından yapılan Tren İstasyonundaki boş alan tır parkı olarak hizmet versin.

ŞOFÖRLER ATIK ŞEHRİN İÇİNE TIRLARI İLE GELMESİN

Katı atık arabaları ile evine kadar gelmeye çalışanları araba sahipleri uyarsın. Hiç kimse kimseyi rahatsız edemez. Hiç kimse de ben istediğimi yaparım diyemez. Sabahları uygunsuz yerlere araba park edip arabalarını ısıtıyorum diye motor sesi ile hasta ve çocukları olan aileleri kimse rahatsız edemez ve kimse etmemeli.

VATANDAŞLAR DA DUYARLI OLAMALI VE YETKİLİ YERLERE GEREKTİĞİNDE DURUMU AKTARMALILAR.

BU KONUYU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2024, 19:20

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER