banner392

Pamukova Pamukova olalı böyle Sessizlik görmedi.

Pamukova Sokaklarında kuş uçmuyor. Hava kirliliği yok olmuş. Şehir içinde hiçbir araç çalışır durumda değil. Şehir öylesine uykuya dalmış kendini dinliyor.

Pamukova Pamukova olalı böyle Sessizlik görmedi.

Ülkemiz tüm dünyanın da uğradığı koronavirüs saldırılarına karşı evlere kapandı. Hayvanlardan insanlara geçtiği söylenen günümüzün vebasına karşı tüm dünya çok yönlü çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye de önce Çin de görülüp orda virüsün yayılmasını önlemek için başlatılan çalışmaların benzeri önlemler gibi ülkemizde de koruma tedbirleri alınıyor. En baştan insanları virüsten uzak tutmak için gereken önlemlerin başında evlerde kalınması insanların birbirleri ile olan mesafelerinin tanımlanması yapılıyor.

Ülkemizde Ev de kalınması için alınan tedbirler arasına Sokağa çıkmamı kararları da uygulamaya kondu.

Geçen hafta sonunda alınan 2 günlük Sokağa çıkmama yasağı 4 gün daha uzatılarak devam ettirilmesi kararından sonra bugün Pamukova da sokaklar edata tatile çıkmış şehir görüntüsündeydi. Önceki gün bankalar önünde kuyruklar olurken bugün bankaların önleri boştu.

İŞTE PAMUKOVA SOKAKLARINDAN GÖRÜNTÜLER

Sokaklarda araçlar durgun, sessiz ekzoz dumanı çıkarmayan birer süs araçları gibi yerlerine duruyorlardı.

İlçede açık olan fırınlar vardı. Fırınlarda çalışanlar akşam pidelerini ve ekmeklerini yapmak için hazırlık yapıyorlardı.

Özellikle ihtiyaçları olanlara hizmet etmek için Kaymakamlık bünyesinde evlere kadar hizmet götüren Vefa Vakfı çalışanları vardı.

Pamukovalılar yarında sokağa çıkmayacaklar. Tarım işleri ile uğraşanlar ise işlerinin başına gidebilecekler. Tarım işleri ile uğraşanların İlçe Tarım Müdürlüğünden belgeli ya da ÇKS belgeleri ile gidecekleri yere kadar gösterecekleri belgeleri olması gerektiği Ziraat Odası tarafından duyurulmuştu.

Sağlık sorunları olanlar 112 Acil Servisine arayarak yardım isteyecekler. Emniyet için 155, Jandarma için ise 156 dan yardım istenecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2020, 22:22

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER