banner392

Pamukova mı? Geyve mi ? daha önde ?

Geyve ve Pamukova arasında bitmek bilmeyen yarış bu defa iki güzel ilçe arasında hangisinin daha altyapı hizmetlerinden önde olduğu tartışmasının yapıldığı şu günlerde bizde iki ilçeyi aynı günde, görüntüledik. Karar siz okuyucularımızın olsun.

GEYVE DE EN SON GÖRÜNTÜLER. PAMUKOVADAN EN SON GÖRÜNTÜLER

Sakarya’nın 13 ilçesinden 2 si olan Pamukova ve Geyve ilçeleri zaman zaman bir birleri ile rekabet içinde oluyorlar. Pamukova ve Geyve de ikamet eden vatandaşlar da bu tartışmalara bir şekilde katılıyorlar.

Geçtiğimiz yıl 2 ilçe arasında üzüm ve ayva senin-benim yarışması olmuş, bir süre Özellikle ayva konusunda Geyve daha aktif davranarak ayvanın Geyve’nin milli ürünü olduğunu çok kere dillendirmişti.

Daha sonra 2 ilçe Tren İstasyonu konusunda bir birleri ile yarıştılar, Ancak Yeni yapılan Hızlı Tren durma noktaları her seçim öncesi Pamukova ya olacak, denirken, Geyve tarafında da hızlı tren istasyonunun Alifatpaşa ya olacağı konuşulmakta hala ne Pamukova nede Alifuatpaşa ya Hızlı Tren İstasyonu yapılmış değil.

Geyve bazen siyasi destekle ileri adımlar atarak, hastane konusu, yol konusu gibi (Geyve ye D-650 Karayolundan Sakarya nehrini aşarak bağlanan yolun) temel atma töreninde zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Geyve adına bir adım daha ileri atarak. “Geyve ye 40 trilyon değil, 100 trilyon helal olsun” diyerek Sakarya üzerinden yol yapımına izin vermişti.

Bugünlerde tartışılan iki ilçe da yapılan alt yapı çalışmalarında Geyve de daha hızlı çalışmalar yapıldığı. Özellikle Geyve yerel internet sitelerinde yapılan yayınlar etkili olduğu için Pamukovalı vatandaşlar gitmeden-görmeden Geyve adına çok olumlu söylemlerde bulunmaları sonunda bizde Geyve ye giderek çalışmaları yerinde çekip göstermek istedik.

Pamukova’da da aynı gün şehir girişinden, Cumhuriyet Mahallinde Kaymakamlık binası önüne kadar çekim yaptık ve iki ilçenin bugünkü son dakika görüntülerini oluşturduk.

Geyve den çekilen görüntüler ilçenin girişi ve merkezi sonunda çıkışı olarak yapıldı. Görüntülerde ara sokaklar yok.

Pamukova’dan görüntülerde de ilçenin girişi ve çarşı merkezi, daha sonra Cumhuriyet mahallesi ana caddesi olan Ankara Caddesi Kaymakamlık binası bitiş. Pamukova’da da ara sokaklardan görüntüler ise video dışında fotoğraf olarak çekildi.

Not: Burada şunu mutlaka not düşmemiz gerekir. Geyve Pamukova ya göre daha eski bir ilçe olduğu gibi, Geyve uzun yıllardır siyası alanda mutlaka bir milletvekili ile temsil edilmesini bilmiştir. Pamukova ise siyasi olarak hiç denecek kadar az sayıda milletvekili ve üst düzeyde bürokrakla temsil edilmiş ve hala aynı denge devem etmektedir.

Mehmet Yavuz

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 22:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER