banner392

Pamukova Arı Yetiştirici Kursiyerleri Uygulamalı derslere geçtiler.

Halk Eğitim ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte açılan Arı Yetiştiricileri Kursunda pratik derslerden uygulamalı derslere geçildi. Kursiyerler sahada arılarla buluştular.

Pamukova Arı Yetiştirici Kursiyerleri Uygulamalı derslere geçtiler.
 Pamukova Kaymakamı tarafından da özellikle insanlara yararlı artı değer katan kurslar açılması talebinden sonra şubat ayında Halk Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Tarım müdürlüğünün de desteği ile açılan Arı yetitiricilerine yönelik açılan kurs Nisan ayına kadar devam edecek kurs da yarıya gelindi.

Kursa yoğun talep oldu. 50 dolayında kursiyerin katılması ile başlayan arıcılık eğitiminin ilk bölümleri daha çok pratik bilgiler olarak Hafta da 3 gün Halk Eğitim Müdürlüğü sınıflarında verildi. Şimdi de dış mekanda Uygulamalı (Arılarla bire bir görerek eğitim) derslerine geçildi.

Bu hafta da Pamukova da Benim Arılar (Pamkovahaber.com sahibi Mehmet Yavuz’un) arılarının bulunduğu bölgede yapılan uygulamalı derste Arı nasıl yetiştirilir, arılar için uygun mekanlar, arı bakımları, arılara bakarken kullanılan araç ve gereçler anlatıldı.

Kurs hocası Veteriner Hekim Nazmi Yılancı 10 kadar seçilmiş kursiyere (bu haftaki derse katılanlar) kovanların açılışı, arılara bakım, arıların isteklerini anlayabilme, arıların üremesi ve larva üretimi ve ana arı tarafından yapılmış yumurtaların tanıtımını yaptı.

Nazmi Yılancı, “ Arı yetiştiriciliğinde arıların tanınması ve nasıl bir arı ile çalışılması gerektiği bilinmeledir “ diyen yılancı.

Çamlışmaları video görünteleri ile anlattı.

Dersten Sonra Bugünkü çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı. Ders sonu değerlendirmelerde geçen yıl Eskiyayla köyünde bal aldığım. Benim arılarımın ballarının tadına bakıldı. Pamukova’nın en yüksek yaylası olan Eskiyayla balının tadının farklı olduğu görüşü dile getirildi.






Günümüzde arı yetiştiriciliğinin öneminin kavrandığı ve Pamukova da da gün geçtikçe arı üretiminin arttığı ancak çiftçilikle iç içe olmasa gereken arı yetiştiriciliğinin bilinçsiz tarım ilaçlarının kullanılmasından da etkilendiği belirtildi.
Haber: Mehmet Yavuz

GÖRÜNTÜLÜ ANTALIM İÇİN ALTTAKİ VİDEOYU TIKLAYIN 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 14:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER