banner392

Özcan Pahlivanoğlu Pamukova da konferans verdi.

Pamukova Eskiyayla Köyü Derneğinin konuğu olarak Pamukova ya gelen Rumeli Balkan Türkleri Strateji Merkezi (RUBASAM) üyesi ve Pamukovahaber.com internet sitesi köşe yazarı, Araştırmacı yazar Avukat Özcan Pehlivanoğlu “Balkan Savaşlarının 100. yılında Balkan Türkleri’nin dünü, bugünü” adlı konferans verdi.

Dernek etkinliği “fotoğraf sergisinin” açılışından sonra Kültür Merkezi 2. katında verilen konferans ta Pehlivanoğlu 1913 yılında (Yüz yıl önce) balkanların nasıl kaybedildiğini anlattı.
 
Emperyalist ülkelerin Osmanlı İmpartorluğun un yıkılmasında oynadıkları oyunları Barış geliyor diye diye koskoca bir imparatorluğun çöküşünde yaptıklarını anlattı.
 
“Pehlivanoğlu “Günümüzde de barış diyenlerin tarihten ders almaları gerekir. 1913 te Balkanlardaki Türk varlığı bu tür aldatmacalarla yok edilmiş, milyonlarca Türk soy kırımına uğramıştır.” Dedi.
 
Balkan Savaşları sonrası Anadolu ya göç edenlerin yurdun her yerine dağıtıldığını Diyarbakır a bile 200 bin dolayında muhacir in yerleştirildiğini söyledi.
 
“Günümüzde benzer gelişmeler oluyor. Türk milletinin adı silinmek isteniyor. Bu geçmişte yapılanların tekrarıdır. Ancak birlik ve beraberlik içinde olursak bu oyunları bozabiliriz” dedi.


 
ÖZCAN PEHLİVANOĞLU NUN KONUŞMASININ TAMAMINI ALTTAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.   
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2013, 14:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER