banner392

Köyler Mahalle olunca ilginç hizmetler yağmaya başladı.

Pamukova’nın köyleri mahalle olunca acayip şekilde hizmetler yarışı başladı. Sokaktaki su borularına bile Saski su saati takarken, Büyük şehir belediyesi ise yolları yapmadan en uzak köylere bile otobüs durakları yapmaya başladı.

Köyler Mahalle olunca ilginç hizmetler yağmaya başladı.

 Geçen yıldan beri köylülerin imece usulu ile getirmiş oldukları sularına su saatleri takıldı. Ancak su saatlerini takan şirket yetkilileri köylerde kışın saatler ne olur diye düşünmeden açıkta buldukları bir su borusuna  bile su saati taktılar. Eskiyayla da bir evin bahçesinden çektiğimiz bu görüntüde görüleceği gibi tek başına yaşayan yaşlı bir kadının bahçesindeki dedesinden kalma ancak sokakağa çıktığı zaman elini yüzünü yıkadığı meydan çeşmesine bile su saati tıktılar. Kış gelince bu saatlerin donacağı ve patlayan su saatlerinden suların boşa akması sonucu Allah korusun zavallı ve fakir bir kadının mahmekmelerde nelere çekeceğini tahmin etmek zor olmamalı.

Ayrıca Yine Büyükşehir belediyesinin bu günlerde Pamukova’nın en uzak köylerine bile otobüs durağı yapması daha ilginç hizmet görüntüsü oluşturmaya başladı.

Eskiyayla da köy meydanına yapılan otobüs durağı şimdilik köyde sahipsiz köpeklerin yağmurdan kurunmak için sığındıkları sığınak görevi yapıyor.

Eskiyayla’nın doğru dürüst yolu yok, yıllardır bozuk yollarda köy traktörleri bile zorla köye gidip gelirken, hangi otobüs yolcu almak için o köye çıkacak köylü onu merak ediyor.

Keşke belediye önce yolları yapsa.

Şimdilik Belediyenin tüm köylere yapmaya başladığı otobüs durakları “yolları yok gitmeye otobüs durakları yapılmışlar gitmemeye” gibi bir ata sözünü hatırlatıyor.

İŞTE PAMUKOVA'NIN ESKİ KÖYLERİ ŞİMDİ DE YENİ MAHALLELERİNE YAPILAN İLGİNÇ HİZMETLERDEN BİR İKİ GÖRÜNTÜ.



HAVDAKA SU SAATLERİ.





Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 23:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
no yorum
no yorum - 7 yıl Önce

bizdeki cevat başkan çok marifetli canım.önümüzdeki yıl mars a köprü yapacam deyir.doru mu doruuu .yaptım gitti.

MUSTAFA EMRE
MUSTAFA EMRE - 7 yıl Önce

pamukova bayirakçaşehi̇r mahallesi̇ni̇n yolunu bi̇r görün.

SIRADAKİ HABER