banner392

İşte www.pamukovahaber.com’un 6 yılda geldiği nokta.

Bir yılı daha geride bırakmaya sayılı günler kaldı. Ancak Pamukova’nın ilk haber sitesi olarak kurulduğumuz günden beri verdiğiniz okuyucu desteği sayesinde arama motorlarında inanılması güç yerlere geldik. 426 milyon gibi Pamukova adını google de insanların hafızalarına yerleştirdik. Bu büyük başarıdır.

İşte www.pamukovahaber.com’un 6 yılda geldiği nokta.
Pamukovahaber.com sitesi 2004 yılında yayın hayatına başladı. O günlerde Pamukova da sadece foto Yakup un çabaları ile kurulmuş ancak daha az sayıda haber olan bir site vardı. 2004 yılında pamukovahaber adı ilk olarak tarafımızdan tescil edildi. Birçok okuyucumuzun hatırlayacağı gibi Pamukova da ADS bağlantısı sınırlı olduğu için günlük okuyucu sayımızda o kadar azdı. Gün geçtikçe ADS bağlantısı çoğaldı. Bir çok işyeri ve evlere bilgisayar girdi. Bugün Pamukova’da evinden ve işyerinden bilgisayara giren çok sayıda insan var. Köylerin birçoğu internet bağlantısına kavuştu.
Altı yılda gelinen nokta küçümsenemeyecek kadar büyüdü. Günlük pamukovahaber.com sitesi okuyucu sayısı ortalama 3000’ler civarında.
 
OKUYUCU İNDEKSİ (Ülkelere göre)
 1-Türkiye:        17.449
 2-Germany:        176
 3-(not set):             91
 4-Uneted States:  40
 5-France:               34
 6-Austria:               30
 7-Rusia:                 21
 8-United kingdom:   7
 9-Belgium:               7
10-Azarbaijan:           5                      
 
OKUYUCU İNDEKSİ (Şehirlere göre)
   1-Adapazarı: 10.191
   2-İstanbul:        2.315
   3-Gebze:          1.730
   4-Ankara:           634
   5-İzmit:               602
   6-Bursa:             368
   7-İzmir:              258
   8-Eskişehir:       233
   9-(not-set):         135
10-Kayseri:           123
 
Not: İndeks google analiz den alınmıştır.
 
Günlük arama ve istatistiklerinde de görüleceği gibi pamukovahaber sadece Pamukova ya yayın yapmamaktadır. Ancak Pamukova adından dolayı ilçemiz haberlerine ağırlık vermekteyiz. Diğer yerlerdeki okuyucularımıza saygı gereği zaman zaman genel haberlere de yer vermekteyiz.
 
PAMUKOVAHABER İN YENİ YÜZÜ
 
Pamukovahaber 2004 yılında kurulduktan itibaren farklı bir yazılım (hazır kotlar) üzerinden yayın yapıyordu. Ancak geçen sürede ve gelişen olaylar sonucu daha da profesyonel bir yazılıma geçerek ilçemize yakışan yeni bir site yaptık. Temmuz ayından itibaren yeni yazılımla siz okuyucularımıza hizmet vermeye başladık.
 
YENİ SİTEDEN NASIL YARARLANILIR.
Yeni sitemiz bazı okuyucularımıza önceleri farklı geldi. Hatta sizlerden eleştiriler de geldi. Ancak bu sitede o kadar çok özellik var ki.
1-Başka sitelerinde alıp ekleyebilecekleri Pamukova’nın haberlerini anında sitelerinde görebilecekleri bir özellik var ki onu sadece www.haberegider.com sitesi fark etmiş olmalı ki onlarda bu hizmeti Sakarya bölümüne eklemişler. Bu eklentimiz izinsiz olarak verilmekte isteyen siteler alıp bu bağlantıyı kendi sitelerine ekleyebilirler.
 
Almak isteyen “Sitene ekle” butonuna tıklayarak üç alternatif olan a-Manşet haber, b-Yatay Kayan Haber, c-Dikey kayan Haber yazılımını alıp kendi sayfalarına ekleyebilirler.
 
DAHA BİRÇOK BLOK HİZMETİ YAYINA GİRMEDİ
Pamukova haber sitesi’nin içinde özel röportaj bölümleri, Misafir yazarlar bölümleri, Ulusal yazarlar bölümleri olmak üzere çok sayıda farklı hizmet blokları bulunmaktı. Yeni yılda farklı bölümlerle daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz.
 
BİRDE İZİN VERMEDİKLERİMİZ VAR.
Uluslararası yayın yapan internet siteleri yasal anlamda kendi iletişim yasaları içinde hizmet vermektedirler. Pamukovahaber’de hizmetini bu şekilde vermekte. Teknik anlamda tamamen kendi kontrolümüzde olan tasarım ve haber hazırlama işi ise Pamukovahaber’in kendi ürünü ve kendi çabalarıdır.
 
İzin vermediğimiz halde sitemiz haberleri zaman zaman çalınmakta, Özellikle fotoğraflar çalınmakta, Hiçbir şekilde bizim iznimiz olmadan alınan haber ve fotoğraflar konusunda yasal takip yapmadık. Ancak hepsini görebilmekteyiz.
Pamukovahaber şu anda facebook sayfalarında da kendi yerini almış bulunmakta. Twetter  da da yerini almış bulunmakta.
Ancak bizi taklit eden facebookta bir sayfa yapılmış. Daha önce uyardık hala devam ediyorlar. Pamukovahaber adını orda kullanarak haber ve resimlerimizi çalıp sözde pamukovahaber sitesi yapmışlar. Bütün bunlar takibimizde yeri geldiğinde gereği yapılacaktır. 
 
 
HABER SİTELERİ HİTLERİ NASIL OKUNMALI
İnternet dünyasında sitelerin okunma ve takip edilme işi yaptıkları işe göre hit denen kariyer ve takip edilme anlamına gelen formatla değerlendirilir.
Bunun da en kolay öğrenme yolu şudur.
Google arama motoruna pamakuovahaber yazıp girdiğinizde oradaki takip sayısı na baktığınızda anlarsınız. Üst kısmında (yaklaşık …… sonuç yazar) işte ordan verilen önem ve adın ne kadar çok yerde geçtiği görülür. Pamukovahaber yazıp buna bakabilirsiniz. Hatta hangi siteye goolge üzerinden girerseniz orda ilk bakacağınız rakam size fikir verir. Zaten ulusal sitelere baktığınızda milyon rakamları üzerinde görüntülerle karşılaşırsınız. Türkiye de hürriyet sitesi gibi vatan gibi, büyük sitelerde bunu anlayabilirsiniz. Pamukovahaber yazıp bizimde oradaki durumumuzu görebilirsiniz.
 
İnternet sitelerini günlük olarak bot denen tarayıcılar kayıt altına alırlar. Botların sitelerin içine girip doğru bilgiyi alabilmeleri için bazı teknik bilgileri kullanmak gerekir, yani onları engellemeden bilgilere ulaşmalarına yardımcı olacak bazı işlemler yapılmalı.
 
Birde bu haberimizde önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyoruz. Az önce bahsettiğimiz botları yanıltmak isteyenler olabiliyor. Nitekim bizim pamukovahaber adını da kendi sitelerinin tag larına yazıp ordan beslenmeye çalışan siteler tespit ettik. Bu şuna benziyor. Bir marka olmuş firma adını kullanarak çenç mal satmak isteyen esnafa benziyor bu iş. Google de arama yapıp girdiğinizde o tag larına kendi adınla beraber pamukovahaber yazmış yerel de cenç siteler bulduk, genel de de bulduk. Mesela milliyet sitesi bile kendi ön yüzünde pamukovahaber yazmış ve üzerine tıkladığınızda yine milliyet sayfası açılıyor. Bu işin ne kadar sulandığını gösteriyor. Artık diğer değerlendirmeleri siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.
Kurulduğumuz 2004 yılından beri çalmadık, taklit etmedik, yepyeni bir porje ile yolumuza devam ettik ve ediyoruz.
Yeni yılda da yeni hizmetlerimizle birlikte olmak dilek ve temennisi ile 2011 yılının Barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz.
 
Mehmet Yavuz  
Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2010, 01:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
yasar topcu
yasar topcu - 13 yıl Önce

Çilekli Köyündenim İzmitte İkamet Ediyorum.Sitenizi İzmitten takip ediyor ve sayenizde memleket haberlerini okuyor özlem giderebiliyorum.Doğup Büyüdüğüm topraklardan sanal aleme yaptıığınız yayınları taktir ve tebrik ediyor başarılarınızın da devamını diliyorum.Saygı ve Selamlar Sizlere.

SIRADAKİ HABER