banner392

Horoz deyip geçmeyin. Bu videoyu izleyip görün.

Kuşlar ailesine giren evcilleştirilmiş kuş familyasının en inat ve beklide en saldırgan kuşu beklide horoz dur. Bu haber görüntülerimizi izledikten sonra sizde bizim gibi düşünebilir, belki de horozlara bizim gibi tepeden bakmanın yanlış olduğunu gözlerinizle görebilirsiniz.

Horoz deyip geçmeyin. Bu videoyu izleyip görün.

Haberimiz ekinde bir evi bekçi köpekleri gibi bekleyen 2 horozun görüntülerini göreceksiniz. Evlerine gelen yabancılara karşı yaptıkları savunma ve saldırılarını görüntülemeye çalıştığımız horozlardan nasıl gaga ve tırnak darbeleri aldığımızı da görebilirsiniz.

Bir gazeteci olarak her gittiğim yere mutlaka fotoğraf makinem ile gitmeyi alışkanlık haline getirmiş bili olarak, bugünde yine yakın tanıdıklarımın evine giderken ne olur ne olmaz diye arabama Fotoğraf makinemi almıştım.

Öğlenden sonra gittiğim evin dış kapısının 2 horoz tarafından tutulduğunu fark etim. Ancak bu horozlara bir kuş gözü ile baktığım için yanlarından geçerken onlara hiç de önem vermemiştim.

Gözüme takılan kara kırmışı renklerle bezenmiş olan horozun bacaklarıma dalması sonucu ani bir refleksle tekme attığımı hatırlıyorum. Ancak bu tekme diğer horozu da hırçınlaştırdı. Bu defa ikisi birden saldırıya geçtiler.

Ben geri çekilerek 10 metre kadar uzaktaki arabamdan fotoğraf makinemi alıp bu defa yeniden evin bahçesine girmek sürgülü demir kapıyı açıp yeniden horozlarının olduğu bahçeye girdim. Yine horozlar üzerime gelmeye başladılar. Bir taraftan kamera elimde başımı biraz daha tepeme atlamasınlar diye geriye doğru çekip bacaklarıma bir etki yapamazlar diye düşünüp bacaklarım önde eve girilecek kapıya doğru ilerlemeye devam ettim.

Horozlar bir taraftan benimle yürüyor. Fırsat kolluyorlar. Ara ara bana yaklaşıp bacaklarıma dalıyorlardı.

Bahçe kapısından 20 metre kadar ilerde kalan evin demir kapılarına yaklaştığım anda ev sahiplerinin içerden ses geldi. Tam da o sesi duyan horozlar bu defa sanki talimat alır gibi yeniden bacaklarıma doğru atlamaya gaga atmaya başladılar.

Ev sahibi dış kapıya çıktığı anda horozlar hala beni içeri geçirmek istemeyen bir hareketle tekrar tekrar yeni saldırılar yapıyorlardı. Bende nasıl olsa ayağımda kot pantolan ve altında da yine kışlık bir iç çamaşırdan bir şey yapamazlar yeter ki yüzüme atlamaya fırsat vermeme gayreti içinde önemsemiyordum.

Bu arada diz kapağım altında biraz acı hissetim. O onlarda eve girmiş oldum. Horozlar dışarıda kalmış ve hala dışarıda sinirleri yatışmamıştı. Sinirlerinden bir birlerine de dalaşıyorlardı.

Tam o anda diz kapağıma kadar ayağımı sıyırıp baktım ki bu horozlar bacaklarıma diş atmışlardı.

Biraz endişe ettim. Biraz şaşırdım. Nasıl olur da köpek dişi gibi gagalarını pantolon ve içliklerden geçirip ayaklarımı kanatabilmişlerdi.

İşte ilk defa benim gibi köy de doğmuş hayatı boyunca horozlar ve birçok kuşlarla haşir neşir olmuş birisi şimdi böylesine sevimli ama o kadarda şinirli, o kadarda saldırgan, kuş beyinli 2 horozun saldırısına uğrar dedim. Ama gerçek ortada 2 hırçın, saldırgan, kuş familyasının en hırçın horozlarının neler yapabileceğine ben tanık oldum. Bu iki horoz bir bekçi köpeği kadar, beklide ondan daha etkili, hatta kanatları olduğu için havadan, karadan gelecek saldırılara karşı daha etkili şekilde ev bekçileri olabilir mi diye ben düşündüm. Takdir sizlerin

Mehmet Yavuz 
Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 02:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER