banner392

‘Hırsız, Yalancı, Katil Olmayanların Bayramı Kutlu Olsun’

Köşe yazarımız Nurullah Aydın Bayram Kutlama mesajını çok sert yazdı. Aydın’ın köşe yazısının tamamını okumak için köşe yazısını tıklayın lütfen.

‘Hırsız, Yalancı, Katil Olmayanların Bayramı Kutlu Olsun’

“İnsan; varlığının anlamını sorgulamak yaşamını anlamlı kılmak ve ölümü sonrası için sorular sormuştur. Bilinmezlik dünyasına ilişkin düşünce, görüş ve uygulama kodlarını sunmuştur.

 

Akıl ve beş duyusu ile algı yeteneğini geliştiren insanlar; dinlerin ve ideolojilerin çeşitliği içinde, kişisel tercihini yapmış, yaşamını şekillendirme iradesine yönelmiştir.

 

İnsan iradesini yönlendirme gerçeği; farklı din anlayışlarını da beraberinde getirmiştir.

 

Yüzlerce din ortaya çıkmış, bazıları devam etmiş bazıları ise kaybolmuştur. Yeni din anlayışları; değişim ve dönüşüm geçirerek inananları etkilemeye devam etmektedir.

 

Dinlerin temel özelliği; ritüellerle, sembollerle, simgelerle anlam kazanmalarıdır. Kelimeler yanında davranış biçimleri, insanlar arası farklılaşmanın da ayırıcı özelliği haline gelmiştir.

 

Her din; ilkeleri, temel bakış, görüş ve anlayışları ile tek doğru gerçek kabulüne dayanır.

 

Her din; kendini farklılaştıran ritüelleri toplu ayin biçiminde ortaya koyar. Bunlar ibadet biçimi yanında toplu bir araya gelme yardımlaşma ritüelleridir. Bunlar bayramlardır.

 

Bütün dinler; tarihsel anlamı olan inancın yansıması olan bayramlara sahiptir

 

Bayramlar; her türlü kinin nefretin sona erdirilmesi, sevginin barışın kardeşliğin, toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması için insanların bilinçlendirilmesi durumudur.

Müslümanlar; ramazan bayramını kutlarken, özeleştiri yapmak zorundadır.

 

İslam dünyası bugün; farklı İslam anlayışına sahip olanların birbirini katlettiği kendi ülkelerini yakıp yıktığı vahşetin olduğu ülkelerdir.

 

İslamiyet; farklı İslam anlayışı nedeniyle kimsenin kimseyi beğenmediği zıtlıklar dinine dönüştürülmüştür. ........................

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN KÖŞE YAZINI OKUYUN.

ADRES İÇİN ALTAKİ LİNKE DE TIKLAYABİLİRSİNİZ.

//www.pamukovahaber.com/kontrol/index.php?file=makaleler&islem=ekleduzenle&ID=633

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 16:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER