banner392

Hasan Fehmi Güneş, 'Demokratik Cumhuriyet bizim yeminimizdir'

Cumhuriyetin 87. Yılı kutlamalarına katılan Hasan Fehmi Güneş: “Demokratik Cumhuriyet yükselecektir. Ona yan gözle bakanların, lafı dolaştırarak ona söz etmek isteyenlerin ağzını kapatmak, dersini vermek, hadini bildirmek sizin ve bizim görevinizdir.” Dedi.

Güneş gecede şunları söyledi:

“Cumhuriyetin temelinde Cumhuruyet Halk Partililerin kararlılığı vardır. inancı vardır. İddiası vardır. Cumhuriyet; Cuhmuriyet Halk Partililerin elinde 87 yılda gelişti. Siz sıradan partililerin üyeleri değilsiniz. Hele o gün Cumhuriyet söz konusu olduğunda, hele demokrasi söz konusu olduğunda, hele devrimcilik söz konusu olduğunda onun sahibi sizsiniz. Laik Demokratik Cumhuriyet bizim yeminimizdir, bizim andımızdır.

Laik Demokratik Cumhuriyetimizi kalıcılaştırmak bizim ve bizden sonraki Cumhuriyet Halk Partililerin boynunun borcudur. Laik Demokratik Cumhuriyete bugün yönelmek istidatında olan tehditlere, tehlikelere karşı en büyük görev, en uyanık olmak zorunluluğu size aittir, bize aittir. Bu bilinci bu şuuru hiçbir zaman unutmamalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman var olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece Laik Demokratik Cumhuriyet yükselecektir. Ona yan gözle bakanların, lafı dolaştırarak ona söz etmek isteyenlerin ağzını kapatmak, dersini vermek, hadini bildirmek sizin görevinizdir. Bugün burada laik Demokratik Cumhuriyete olan bağlılığınızı onu namusunuz olarak koruyacağınaza yemin ederek ayrılmanızı istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 22:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER