banner392

Hafta sonu Pamukova Semalarında Yamaç Paraşütleri uçtu.

Yamaç Paraşütü Pilotu Semih Sayir ve arkadaşları bu hafta Pamukova Ağaççılar Mahallesi Kayabaşı Mevkiinden Pamukova semalarında paraşütleriyle süzüldüler.

Ağaçılar kayabaşı mevkiinden kalkış yapan birçok yamaç paraşütü plotları bazen Paşalar Kalesi üzerinde. Karapınar sınırları içinde dolaşarak iyi havanında tatını çıkardılar.

Bir kısım yamaç pilotu yeni yerleri keşfetmek için Pamukova Seyir Tepesi üzeriden geçerek Kazimiye, Şahmelek Mahalleri üzerinde uçtular.

Yamaç Plotlarının önemli isimlerinden Semih Seyir ise Pamukovahaber kameralarına konuştu.

“Buraya İstanbul’dan geldik Yamaç Paraşütü sporu ile 20 yıldır uğraşıyorum.

Yarışmalara da katılıyoruz. Şu anda 200 tane yarışmalara katılan arkadaşlarımız var.

Burayı harita üzerinden keşfettik. Bir keşif sırasınra burayı ben 12 yıl önce buldum. Öğrenci arkadaşlarımızda geliyorlar. İstanbula yakın kuzey rüzrgarı ile uçuyoruz. Uçuşa musait, Mesafe 1.5 saat Burası ve birde Adapazarı var. Adapazı’nda da kuzey rüzgari ile uçuluyor. Buranın doğasıda çok güzel olduğu için butün arkadaşlar hafta sonunda buraya geliyorlar. Hem spor yapıyoruz, hemde temiz hava alıyoruz. Uçuşumuzu yapıyoruz. Kış şartlarından uçuş farklı oloyur tabi, Biz ısınan havalarla yükseldiğimiz için yazın uçuşumuzu daha rahat, daha uzun süreler ve mesafeler uçabiliyoruz. Kışında daha uzun mesafe gidemesekte bizim için antreman özelliği taşıdığından kendimizi formda tutma imkanımız oluyor. Bu anlamda Pamukova bizim için önemli bir nimet.

YETKİLİLERE MESAJ VAR

Semih Sayir yetkililerden istek ve tavsiyer de de bulundu.

Belediye olsun, kaymakamlık olsun, valilik olsun bu tür yerler içtin gerekli destekleri veriyorlar. Oralarda önemli organizasyonlar da yapılabiliyor. Burada bizim yerel yöneticilerden isteğimiz; buranın korunması, Buralarda bir inşaat başlarsa iniş yerlerimizde elektrik direkleri, yapılamşma fazla olursa uçmamız burada zorlaşır. Şu andaki haliyle güzel, İnanıyoruz ki şu karşıdaki tepelerde de buna benzer uçuş yerleri var, onlarıda biz keşfedecez bulucaz belki ilerde belediye ve kamakamlık destek verirse burada festival tarzı da bir şey yapılabilir. Biz onda da yardımcı oluruz. Biz arkadaşlarımızla Denizli, Kayseri, Erzincan, Bozdağ, İzmir gibi yerlerde yaptık. Türkiye de zaten ticari olarak yapılıyor ama esasen ülkemizin her bir tarafında başka bir güzellik var değerlendirmek lazım. Bunun da kıymetinin bilinmesi lazım.

ARJANTİNDEN DE PİLOT VARDI.

Bu haftasonu Pamukova Ağaççılar Köyü Kayabaşı Yamaç Paraşüt bölgesine gelen Arjantinli İstanbul da çalışan Pilot Likos ta vardı. Türkçe bilmeyen Likos’a Semih Sayir tercumanlık yaptı.

“LUKAS PAMUKOVA ÇOK GÜZEL” DEDİ. (İngilizce konuşan Lukas’ın çevirisini yapan Semih Seyir) şunları aktardı.

“Lukas Arjantınli İstanbul da yaşıyor. İstanbulda çalışıyor. 1.5 senedir burdaymış. Kendisi de paraşütçü olduğu için paraşütünü getirmiş buraya. Paraşütçü arkadaşlarımız ve bizimle de burada tanıştı. O yüzden buraya geliyorum. Burası çok güzel, özellikle kış uçuşları için uygun, dediğim gibi diğer yerlerde de uçuyoruz ama yukarıya çıkan yolun güzel olması, kar olmaması, ulaşımın kolay olması bunlar önemli faktörler. O yüzden bu uçuş bölgesine beğeniyor. Kendiside bu uçuş bölgesinden mutluluk duydum diye ifade ediyor.”

Bizde Pamukovahaber olarak kendisine teşekkür ediyoruz. Lukas ta bizlere teşekkür ediyor ve bizler bölgeden ayrılıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2019, 22:15

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER