banner392

Eyyy Sedaş.... Milletin tarlasına izinsiz nasıl direk dikersin ?

Milletin Can derdinde olduğu koronavirüs günlerinde devlet millete salgından etkilenmemesi için aldığı koruma tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygularken Sedaş ise vatandaşa hizmet diye köylerde acayip projelere imza atıyor.

Eyyy Sedaş.... Milletin tarlasına izinsiz nasıl direk dikersin ?

Sedaş yıllardır Eskiyayla Mahallesine gelen ve 1976 yılında kurulan enerji hatları yerine köyün dışında (Akçay Barajı Su Havzası) içinde kalan bölgeye kaydırılan köye ait enerji hatlarını değiştirme bahanesi ile başlattığı çalışmada özel mülklere ait yerlere enerji hatlarını döşemesi bazı vatandaşları çileden çıkarıyor.

Pamukova Eskiyayla Mahallesinde köyün dışında yeni kurulan yazlıklara yeni enerji hattı çalışmasına başlayan SEDAŞ vatandaşın özel mülküne (tarlasına) izinsiz direk dikmesine tepki gösteren mal sahipleri kendilerine ait tarlalarına direk dikmek için izin vermediklerini söylüyorlar. Ancak mal sahibini dinleyen yok. Basri Tosun “Ben muhtarı uyardım diyor. Dikmeyin, yıktırırım diyorum. Muhtar ise gelde yıktır görelim dedi” diyor.

Mal sahibi 6 Mayıs durumu Sedaş’a dilekçe ile bildiriyor. Sedaş şikayetleri galeye bile almıyor.

VATANDAŞIN MALINA RESMEN TACİZ VE TECAVÜZ VAR.

Sedaş içinde bile işleyen bu kanun tanımazlık bu belgede ortaya çıkıyor. Sedaş Müşteri Hizmetleri vatandaşın taleplerinin nasıl yerine getirilmediğini bu belge ile gösteriyor.

7 Mayıs Müşteri hizmetleri bilgi almak için yapılan başvurunun zamanında bilgilendirilmediğini söylüyor.

İŞTE O BELGE

SEDAŞ YETKİLİLERİNİ DİREK DİKMEK İÇİN KÖYE GİDEN TAŞERON FİRMA ÇALIŞANLARI TAKMIYOR.

Sedaş Enerji İşletmeleri sorumlu müdürü telefonla taşeron firma yetkililerini aradığı halde taşeron firma gereğini yerine getirmiyor. “Bize muhtar izin verdi.” diyorlar.

AYNI GÜZERGAHDA MODOFON ENERJİ HATTINA TELLERİ TAKMIYORLAR.

Yapmak istedikleri yere kadar giden bir hat olduğu halde ona telleri takmıyorlar. Modofon tarafından kurulan vericiye giden direklere özel diye tel takmayan sedaşcılar köyden oralara kadar giden enerji tellerini nasıl oluyor da köyde kurulan 1.5 km uzaklıkta olan Büyük Hayvan çiftçiğine giden enerji hattına tel takıyorlar.

Neden modofon’un 3 direğine telleri takmıyorlar?

EYYY SEDAŞ BU GÜCÜ NEREDEN ALIYORSUN?

Pamukova’nın en yüksek yayla köyü olan Eskiyayla köyünde taa  2004 yılında başlayan orman içine yeni yerleşim alanı yapma fikri şimdi hayata geçiyor.

İŞTE O ZAMAN TÜRKİYE GAZETESİNİN YAYINLADIĞI HABER KÜPÜRÜ

2004 Yılında Pamukova Köylerinde yapılan tapu çalışmaları sonunda birçok vatandaşın yerinin yanlış ölçülerek daha o günlerden başlayan bu proje sonunda Basrı Tosunların da 6 dönüm dolaylarında olan arazileri üzerinde yapılan kesintiler sonunda yer tamamen köy tüzel kişiliğine yazılmış ancak yapılan itirazlardan sonra 3.500 m2 alan Basri Tosunların üzerine mahkeme kararı ile verilmişti.

Şimdi o yerden direk geçirerek onu da bozmuş oluyorlar.

SEDAŞ NEDEN ESKİYAYLADA YAPILMASI GEREKEN ENERJİ YENİLEMELERİNİ KÖYE DEĞİL KÖY DIŞINA YAPIYOR?

1976 Yılında Eskiyayla köyüne getirilen enerji hatları yıllar sonra (direklerin yenilenmesi diye gelen proje köy yerine köyün dışında kalan 2004 yılında Akçay Havzası içine yapılmaya başlanıyor. Şimdi yapılanda yine köyde eskimiş yıkılmaya yüz tutmuş hatların değiştirilmesi olduğu halde yine eskimiş numara devreye giriyor.

İŞTE O PROJE.

YILLAR SONRA AKÇAY TATLI SU GÖLETİ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR.

Eskiyayla Akçay Tatlı Su ve Baraj çalışmaları sırasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanılan gölet çalışmalarından sonda Su Havzasına giren ve CED raporu ile su havzasında kalan bölgede çok önemli yasal değişikler ve imar yasağı getiriliyor.

İŞTE O SU HAVZASI YASAKLARI.

ŞİMDİ BURADAN TÜM YETKİLİLERE SESLENİYORUZ....

1-EYY SEDAŞ GÖREVİNİ YAP.

130 sene önce kurulmuş Eskiyayla Köyüne 35 sene önce getirilmiş enerji hatlarının yenilenmemesi sonunda (Gonca, Bakacak) mahallerinden geçen ve kışın tüm hatların kardan kıştan koptuğu ve sedaş ekiplerinin gece gündüz bu bozuk hatlar yüzünden günlerini oralarda geçirdikleri eskimiş tel ve direkler yüzünden çektiklerini bizden öğrenin. Önce Eskiyayla içindeki hatları yenileyin.

Eyyy sedaş vatandaşların mağdur olmaması için kamulaştırma hizmetlerini devreye sok. kurumlarla (Saski, Belediyeler, Sakarya Çevre Müdürlüğü ile birlikte çalış)

2. Eyyyy Büyük Şehir belediyesi. Eskiyayla Akçay Havzası içinde kalan tatlı sularını denetle, izle Sakarya ya giden tatlı sularını koru, insan sağlığı için en gerekli görevini yap denetim ve kontrollerini yap. Sakarya ya su götürüyoruz diye millete foseptik çukurlarından geçecek suları içirme.

3-Eyyy Çevre İl Müdürlüğü yerleşim alanların incele gez, milletin geleceğini birilerinin eline rantcıların eline bırakma.

4-Eyy Pamukova belediyesi köylerden neler oluyor denetimlerini yap. Alt yapı çalışmalarını yap,

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 18:37

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER