banner392

Canlı Yayınımıza başladık.

Pamukovahaber.com tarafından başlayan Canlı Yayınlarımızın ilkini yaptık. Canlı yayınımıza konferans sistemi ile katılan Pamukova Meclis Üyemiz Ahmet Şen, CHP İl Başkan Yardımcısı İsa Şahinoğlu, CHP Pamukova Kadın Kolları Başkanı Asli Şengül yeni yayının hayırlı olması temennisinde bulundular.

Canlı Yayınımıza başladık.

Korona Virüs tedbirleri kapsamında Habercilik işlerimizi ve okuyucularımıza haber akışımızı devam ettirebilmek için Evden Çalışma sistemine geçti. 

İLK DENEME YAYINIMIZ BAŞLAMITIR. 

Ahmet Şen Pamukova’ın dünyanın en güzel yeri olduğun bunun için herkesin birlik olması gerektiği üzerinde durdu.

Aslı Şengül ise Pamukova da hala yol sorunu olduğunu bir an önce mahalle yollarının yapılması gerektiğini söyledi.

İsa Şahinoğlu CHP nin yaptığı yardımlardan bahsetti.

İLK YAYIN HECANI

CANLI YAYINIMIZI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ FOTOĞRAFA TIKLAYIN LÜFTEN. 

Canlı yayın ile yapılan ilk programda zaman zaman teknik sorunlar da katılcıların dikkatinden kaçmadı.

İlk defa uzaktan, herkesin kendi evinden ya da kendi mülkünden katılarak uzaktan katıldığı yayında her türlü ihtimaller olabileceği gibi (elektrik kesintisi, bağlantı hataları, siteler arası aksaklıklar oluşu vs) Allahtan pek olmadı. Girişte stüdyoda ses ayarlarından kaynaklanan seste yansıma olayı ise kısa sürede sonlandırıldı.

2 SAAT SÜREN CANLI YAYIN GÜZEL GEÇTİ.

Daha önce program yapılmadan olağan bir görüşme şeklinde başlayan canlı yayınımız gerçekten güzel geçti. Konusu olmadan, daha ance neler konuşulacağı palanlanmayan Pamukova’dan canlı yanımız böylece artık başlamış oldu.

NELER YAPACAĞIZ.

Yayın içersinde konuşulan konulanrdan birize de yayın konuları oldu. Konuklar yayınların daha önce kendi evimizden başlanması istediler. Pamukova merkezli olmalı, kendi evimizin önünden başlamalı, siyaset ten çok Pamukova yararına neler yapılabilir onlar konuşulması dediler.

İlk Yayınımıza katılan Ahmet Şen, İsa Şahinoğlu, Asli Şengül “Canlı yayınların yıpılmasında ellerinden gelen katkı ve desteği vereceklerine söylediler.

HAYIRLI OLSUN.

İlk Defa Böylesine dah etkin ve teknolojininde kullanılmısanda gelidğimiz çağa ayak uydurarak yapmaya başladığımız Pamukova’dan Canlı Yayın 2004 Yılında nasıl ilk defa Pamukovahaber.com internets sitesine kurarak örnek olduysak, Şimdi de konferans sistemi ile yapmaya başladığımız Bu Canlı Yayın sanırım örneks olacak bir gelişmedir.

Bu yayınla çok şeyler yapabileceğimize inanıyoruz. Yeterki teknolji iyi kullansını öğrenelim. Yeni yetişen gençlerimiz ve okuyan çoçuklarımız için de bir işi alanı olacak bu alanda büyükler olarak bir şeyler yapalım.

TAKLİTLERDEN SAKINALIM.

İlk defa burada bir konuyuda yazmak istiyorum. TAKLITÇİLERE DUYURULUR.

Ben bir öğetmen olarak nasıl gazeteci oldum: Hep kendime ait olan şeyler ürettim. Saymakla bitmez. İlk defa İstanbul Pendik te / BİZİM PENDİK diye bir dergi çıkardım. Penikte olmayan renkli dergicilği orada başlatmış oldum. Aylık olarak çıkan 3 bin trajlı dergimi kapı kapı datırak orada onu yaşattım. Dergi tasarim ve grafik işleri tamamen benim yapımlarım oldu.

Pamukovahaber.com: Pamukova da ilk 2004 yılında daha internet haber siteleri tek tük varken kurmuş olduğum www.pamukovahaber.com 16 yıldır yayın hayatına devam ediyor. Burada bir site üzerine yazı yazmak dahil işin bilgi neknik ve hecklere karşı korunmasından, her türlü yazılımları bilme yada kullanabilme (yani şöförü olmak) bilinç ve tecrübesine sahip olmak lazım. Bu işlerde mutlaka işi sevmek ve ona zaman ayırmakla oluyor.

İşte kendi isteğim ile kendi doğduğum ilçeme öğretmen olarak geldikten sonra ilk işim pamukovahaber.com internet sitesini kurmak oldu ve kurdum. Çok rügarlarla karşılaştık ama hedefimizden sapmadan bgünlere geldik.

Tavsiyem şudur: Pamukovahaber birçok yayıncı kuruluşa ilham veriyor. Şimdi bu konuyu sanırım canlı yayınlarızın birinde tartışmaya acacağım. Çünkü yazıklar olsun demeden geçmek istemiyorum. Bu Pamukovahaber adı bir bitişik adtır. Bazıları (Başta Hürriyet, Milliyet, CNNTürk. Haberler ve birçok bizimle ilgisi olmayan internet siteleri. Şimdi bazılarını sadece uyarıyorum. Adlarını önümüzdeki günlerde google geçecek şekilde duyurucağım)

İnsanların emeği, hakkı uluslar arası kural ve yasalarda bellidir. Bir iş yerinin markası vardır. Markalar tescillenir. Ancak internet te domain dediğimiz site adları bir merkezden idare edelir onların hakları oradan korunur. Yetki verilmiş domain (pamukovahaber.com) gibi kimse kullanamaz. İstese de sistem ona izin vermez. Çünkü birine yasal izinle verilmiş o hak o kişinin mülküdür. Mülk Dünyada en başta gelen özel haktır ona kimsi dokunamaz, kimse onun adını kullanamaz. Burada (pamukovahaber.com) 2004 yılında benim satın aldığım tescillenmiş bir mülkümdür. Bu adı dolaylı olarak ta kullanarak (gizli tarlara yazarak) ta olsa o hakkı kendi çikarları için kullananlar veya benzerlerinden dolayı zarar çekenler mutlaka hakaları göz dikenleri yasal olarak ta mahmuk ederler. Bu konuyu burada geçmek istiyorum. Ancak birilerinin adını kullanarak yol almaya çalışanlar unutmasınlar yolları bir anda kapanabilir…!

Yine bir ilk: Öğretmen olduğum halde İstanbul da Tüm Sakaryalılar Derneği kurucusu oldum. Dernek 1999 da Çok güzel işler yaptı.:

Yine Pamukova’da kuruluşunda öncülük yaptığım Balkan Türkleri Pamukova Eskiyayla Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği şu an Sakarya (5 dernek 1 federasyon)  Dış Türkler Federasyonu ile Türkiye ve Balkanlarda Gagavuzlar. Moldovyalılar dail.  BRT Konfederasyonu içinde 256 dernekle yan yana çalışıyor. Bu dernekler içinde Kar Amacı Gütmeyen Sıvil Toplum kuruluşlarına verilen G. Suiet Programını kullana ve oraya girmeyi başaram bir Sivil Toplum Kuruluşu olduk. Türkiye de 12 bin Dernek içinde sanırım çok azı bizim dernek statümüze daha girememiştir. (Bu konuyu şunun için anlatıyorum: Şu an Dünya ve ülkemizde görülen değişim içinde olması gereken uzaktan iletişim sistemlerinin kurulumu ve kullanılmasında STK lar ile birlikte dünyanın diğer ucundaki konferans sistemlerini kullanıyor ve sık sık eğetim semirlerine katılıyoruz. Ki… AB hibe projlerine ulaşabiliyoruz, ya da onların toplantılarında çok yeni şeyler öğreniyoruz. Bende özellikle bu alanda derneklerimizi bu (kar amacı gütmeyen kuruluşları) katılmalırını tavsiye ediyorum.

Mehmet Yavuz.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2020, 14:13

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER