banner392

Negatif Düşüncelerden Kurtulmak..!

Genelde negatif düşünceler dediğimiz şeyler bizim geçmişte yaşadığımız olumsuz birtakım şartlanmalardır.

Uykumuzu alamamak, düşüncelerin esiri olmak, gerçeği bulamamak, çevremizdeki olumlu düşünen insanları görememek, olaylara iyi tarafından bakmamak, vb. gibi negatif olaylar,  bizi zamanla sanki her an olacakmış gibi ve karşımıza her an çıkacakmış gibi Endişe ve kaygılarla yaşatmaya başlar.

Negatif enerjileri, Yeri geliyor bazen kendimiz üretiyoruz. Bazende dış etkenlerden de olabiliyor. İçimiz de barındırdığımız kin, nefret, öfke, gazap gibi duyguları kontrolsüz bir şekilde yaşadığımız zaman negatif enerjilerin çıkması mümkün oluyor. Bunlar bazen zihnimizin arkasında yarım kalmış İşler den kaynaklanabiliyor. Bunlara yarım yarım bıraktığımız zaman zihnimizin arka planında ilerlemeye devam ediyor ve küçük küçük biriken bir sürü olaylar zamanla bizlere çok büyük kaygılar yaratmamıza neden olabiliyor. Aslında bu sebepler halledebilecek sebepledir.

Eğer İçimizdeki yarım kalmış bir sürü kalabalığı temizlersek daha az kaygı hissedebiliriz. Mesela haksızlığa uğradığınız bir olayda, karşı tarafa sen bana böyle dedin ama ben böyle hissettim, beni üzdün keşke böyle demeseydin gibi bir şekilde İçinizde kalan duyguyu, ortaya koyduğunuzda kendinizi çok rahatlamış hissedebilirsiniz. Kaygı yaratan temel unsurlardan birisi çok fazla boş kalmak ya çok fazla düşünmektir.

Zihnimizin sağlıklı bir şekilde kalması için uyarılması gerekiyor. Bunlar, kitap okumak, gezmek, konuşmak, yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak, çalışmak gibi faaliyetler yaparsak, zihnimizin daha çok çalışmasını sağlar, ve Negatif düşünce dediğimiz ne kadar olumsuz düşünce varsa bunlardan uzaklaşmış oluyoruz.

Kendimizi yaşam kalitesi yüksek ve bizlerden daha çok başarı elde etmiş insanlarla kıyaslamaya kalkarsak her zaman kaygılarla dolu mutsuz bir insan olarak yaşamaya devam ederiz. Oysaki onun yerine kendi beynimizdeki ve de içimizdeki güzellikleri yetenekleri keşfedip ortaya çıkarıp yolumuza devam edersek, mutlu olmamak elde değil.

Unutmayalım negatif enerjiler bulunduğumuz her yere huzursuzluk ve şanssızlık getirir, beslenmemize dikkat edelim uyku düzenimizi dengeleyelim. Doğaya çıkalım, yürüyüş yapalım.  Oksijen ve nefes alalım, hobilerimize yönlenelim, çevremizdeki olumsuzluklardan kaçınalım, önem verelim ve önemseyelim.

Eğer bunları yapıp Hayatımıza geçirirsek, her zaman mutlu oluruz.

Güzel Dostlarım..

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.