banner392

Taksim de sivil halka gaz bombası sıkan polisin Cizre de kurulan asayiş biriminden haberi var mı?

İstanbul / Taksim de ağaçları kesmeyin diye direnişe geçen gençleri ve sivilleri günlerce gaz bombası ile dağıtan, 20 gündür ülkenin birçok il ve ilçesinde devam eden Gezi ye destek direnişlerinde Güneydoğudan da takviye olarak getirilen polislerin müdahaleleri sırasında dünya medyasına konu olan olaylar devam ederken, Cizre'de YDG-H'nin oluşturduğu asayiş birimi törenle kuruluşunu ilan etti.

Taksim de sivil halka gaz bombası sıkan polisin Cizre de kurulan asayiş biriminden haberi var mı?
Cizre de yapılan törenle alanlara çıkıp bir kısmının başları kapalı asayiş birimleri dedikleri kişiler törenden sonra bölgede sivil araçların giriş çıkışlarını da denetlediler.
PKK nın sözcüsü olan Dicle Haber Ajansı tarafından yapılan haber tüm bölgedeki internet sitelerine haber olurken hala bizim yandaş basın tarafından tam olarak haber bile yapılmadı.

İŞTE DİCLE HABER AJANSININ HABERİ
YDG-H ve Cizre Halk İnisiyatifi bünyesinde onlarca gençten oluşan asayiş birimi kuruluşunu törenle ilan etti. Törenin askeri kurallara göre yapılması dikkat çekerken, asayiş üyelerine diploma verildi. Öğlen saatlerinden itibaren Nusaybin ve İdil caddelerine çıkan gençler, lastik yakarak yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolleri yaptı. Gençlerin eylem yaptığı caddelere kısa süre sonra zırhlı polis araçları gelip, gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Sık sık gençler ve polisler arasında yaşanan çatışmalara sahne olan ilçede, akşam saatlerine doğru Nur Mahallesi'nde yüzleri kapalı gruplar ellerinde telsizler ve üzerlerine giydikleri "YDG-H asayiş" yazılı tişörtlerle kontrollere başladı. Gençlerin giydiği tişörtlerin üzerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı da yer aldı. Yoldan geçen tüm araçlarda kimlik kontrolleri gerçekleştirildi. Söz konusu grubun uygulamasına çevredeki yurttaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 

Saatlerce aramaların gerçekleştiği mahallede akşam saatlerine doğru "YDG-H asayiş" tişörtü giyen gençlerin sayısında yaşanan artış ve her geçen an yeni grupların Botaş Caddesi bölgesinde toplanmaya başladığı görüldü. Kısa süre sonra kalabalık bir grup haline gelen YDG-H'lilerin hareketliliği boş bir alanda yoğunlaşmasının ardından alanda askeri tören hazırlıkları başlatıldı. Ses sisteminin de getirildiği alanda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve bir masanın üzerinde PKK, KCK ve YDG-H bayrakları bulunurken, alanın güvenliğini alan onlarca genç, tören alanında uzun süre hazırlık yaptı. Hazırlıkların yapıldığı alanın etrafında bu anlarda binlerce kişi toplanarak, merakla beklemeye başladı. Kısa süre sonra yaklaşık yüz kişilik bir grup PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı, PKK ve KCK bayraklarının arkasında kortej halinde marşlarla alana girdi. Askeri disiplin içerisinde yürüyen tüm gençlerin üzerinde "YDG-H asayiş" yazılı tişörtlerin bulunması dikkat çekerken, alanın etrafında toplanan ve sayıları binleri bulan yurttaşlar, gençlerin yürüyüşünü alkış, zılgıt ve sloganlarla destekledi.

'Tarihsel bir sorumluluk olarak üstleniyoruz'

Alanda askeri düzende sıralanan YDG-H'liler selamlamanın ardından bir dakikalık saygı duruşu yaptı. Saygı duruşuyla başlayan ve askeri kurallara göre devam eden törende daha sonra bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Önder Apo şahsında 40 yıl önce başlayan varlığını koruma ve özgürlüğünü kazanma mücadelesi inkâr ve imha politikalarını kırmış ve 21. yüzyılı Kürtlerin özgürlük yüzyılına dönüştürme imkânını yaratmıştır. 2013 Amed Newroz'unda ilan edilen demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesiyle birlikte yılların özgürlük mücadelesi yeni bir sürece girmiştir" denilerek, şunlar kaydedildi: "Kürt ve Kürdistan'ın varlığının kabul edilmeye başlandığı bu süreçle birlikte temel mücadele alanının yeni özgür yaşamı inşa etme olacağı kesindir. Yeni özgür yaşamı inşa etmenin ilk ve temel ayağı şüphesiz öz savunmadır. Bütün varlıkların olmazsa olmaz varlık gerekçesi budur. Kürdistan gibi tarih boyunca işgalci güçlerin saldırısına maruz kalan bir ülke ve en ağır soykırımlardan geçmiş bir halk olarak Kürtler söz konusu ise öz savunma geliştirmek tarihsel toplumsal bir ihtiyaç olduğu kadar ahlaki bir ilkedir. Bu temelde özgür yaşamı inşa etme sürecinde sömürgecilik eli ile oluşturulan bütün kurumları reddetmek toplumsal değerlerimize bağlı, demokratik konfederal bir yaşam alanı inşa etmek için Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) olarak öz savunma endeksli asayiş güçlerini oluşturmayı tarihsel bir sorumluluk olarak üstleniyoruz. Bunun gereği olarak halkımızın büyük bedellerle kazandığı değerleri savunmak, Kürdistan'da sömürgeci uygulamalardan halkımızı savunmak, yine bütün ezilen halkların özgürlük garantisi olan Önder Apo'yu özgürleştirmek için 23 Haziran 2013 tarihi itibari ile YDG-H asayiş birimlerini ilan ettiğimizi duyuruyoruz." 

Alanda töreni izleyen binlerce kişi açıklamanın ardından alkış çaldı. 

Yapılan açıklamanın ardından birimler halinde isimleri anons edilen YDG-H'lilere törenle diploma verildi. İsmi okunan her birim adına diplomayı alan YDG-H'li kitle tarafından sloganlarla desteklenirken, diploma töreninin ardından yemin töreni yapıldı. Törenin sonlarına doğru mahallenin farklı noktaları ve alandan dakikalarca havai fişek atıldı. Kutlamaların ardından tören alkışlar ve "Biji serok Apo" sloganıyla sonlandırıldı. 

Dicle Haber Ajansı


Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 23:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER