banner392

Doğu Perinçek'ten Arınç'a yanıt: Sana görev vereceğim

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşen heyet, Türkiye'ye döndü.

Doğu Perinçek'ten Arınç'a yanıt: Sana görev vereceğim

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye ziyaretiyle ilgili Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı. Perinçek, "Herkes Tayyip Erdoğan yönetimini yasa dışı bir örgüt olarak görüyor ve Türk Milleti'nden bütün Ortadoğu şunu istiyor: Bunu artık tepenizden atın. Biz Türkiye'den komşunun evini kundaklayan komşularına terörist yollayan, terörist eğiten, silahlandıran bir yönetim kesinlikle istemiyoruz." ifadesini kullandı.

"Bu yönetim yıkılacaktır" diyen Perinçek, Suriye'de barışın Türkiye'de barış olduğunu ifade etti. 

Dün Suudi Arabistan'da Tayyip Erdoğan Suudi kralla buluştu. Suriye'ye terör ihracı konusunda anlaştılar. Biz de Beşar Esad'la konuştuk ve Ortadoğu'da bölücü terörünü bitirme konusnda anlaşmaya vardık. Türkiye'nin tepesinde komşularımıza ihanet eden, komşularımızı ateşe atan bir yönetim bulunduğu için utanıyoruz ve bunu Türkiye'nin başındaki bela olarak görüyoruz. Herkes Tayyip Erdoğan yönetimini yasadışı komşuya ihanet eden örgüt olarak görüyor. Şunu artık tepenizden atın diyorlar. Biz Türkiye'den komşuya terörist yollayan bir yönetim kesinlikle istemiyoruz. Komşuyu yakanlar Türkiye'yi yakar. Suriye'de barış Türkiye'de barış, Ortadoğu'da toprak bütünlüğü Türkiye'de toprak bütünlüğüdür. Bu bizim sorunumudu ama aynı zamanda Ortadoğu ve dünyanın sorunu haline geldi. Bu yönetim Türk Ceza Kanunu'nda tanımlanan en ağır suçları işlediği için yıkılmaya layıktır. Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Cumartesi günü PKK'yla ortaklıklarını resmen ilan ettiler. Cunhuriyete silah çektiler. Anayasamızdaki ilk 3 maddeyi değiştirme niyetlerini açığa vurdular. Cumhuriyetin temellerini yıkacağız diye ilanda bulundular. Beşar Esad'la buluştuk. Arkadaşça, kardeşçe 1 saat 50 dakika konuştuk. Kırk yıldır birbirimizi tanıyormuşuz gibi neşeli, umutlu bir görüşme oldu. Bir gün önce de Suriye Dışişleri bakanıyla görüşmemiz oldu. Suriye'nin Cumhuriyet müftüsüyle çok güzel bir görüşmemiz oldu. Gerçek bir cumhuriyet müftüsü. Çok güzel bir kavram Suriyelilerin en yetkili müftüsü cumhuriyet müftüsü... Suriye, Irak, İran, Lübnan, Mısır, Azerbaycan, 7 ülke 7 deniz projesi. Bölücü, yobaz terörünü beraber temizleyeceğiz. Önümüzde umutlu bir dönem var. Amerika Ortadoğu'da kaybediyor. Amerika Suriye'de diz çökertemedi. Tunus'ta yıkıldı, Mısır'da yıkıldı, münafık kardeşler. Münafık kardeşlerin Türkiye kolu da baştan indirilecek. Önümüzdeki görev budur. 

ARINÇ'A GÖREV VERECEĞİM
Bir gazetecinin Bülent Arınç'ın Vatan Partisi ile ilgili açıklamalarını hatırlatması üzerine Perinçek, On para etmez açıklamalar. Eğer vatanı cumhuriyeti savunuyorsa Vatan Partisi'ne gelsin ben ona bir görev vereceğim" dedi.


ulusalkanal.com.tr 
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 22:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER