banner392

Almanya'da memurlara peçe yasağı

Almanya'da Frankfurt'un dahil olduğu Hesse eyaletinde kamu kurumlarında çalışan memurların peçeli çarşaf giymesinin yasaklanması ardından Aşağı Saksonya da benzer bir yasağı hayata geçirmeyi düşünüyor.

Almanya'da memurlara peçe yasağı
Almanya henüz peçe ile yüzün kapatıldığı İslami kıyafetleri federal düzeyde yasaklamış değil fakat Fransa'da ulusal parlamento bu yasağı yakın zaman içinde onaylamıştı.
Hesse eyaletindeki yasak, bir devlet dairesinde çalışan ve sadece başını örten Türkiye kökenli bir kadının işe bir gün peçeyle gelmesini izliyor.
Hesse eyaleti hükümetinden bir yetkili, devlet dairesinde peçe takılmasının ''hoşgörü sınırlarını aştığını'' söyleyerek, ''Vatandaşlar kendileriyle ilgilenen memurun yüzünü görme hakkına sahip olmalı.'' dedi.
Almanya'yı oluşturan 16 eyalet arasında bu yönde bir yasak kararı ilk kez Hesse'de çıkarılıyor.
Peçe tartışması, Almanya'da Müslüman göçmenlerin topluma entegrasyonu konusunun yakın süre içinde sık sık gündeme geldiği bir döneme rastlıyor.
Hesse'nin ardından, Hannover'ın bağlı olduğu Aşağı Saksonya'da eyalet hükümetinin İçişleri Bakanı Uwe Schuenemann, devlet memurlarının peçe takmasını yasaklayacak yeni kurallar getirmeyi düşündüklerini açıkladı.
Almanya'da bir eyalet hükümetinde kabineye giren ilk Türkiye kökenli siyasetçi olan Aygül Özkan, peçe yasağını desteklediğini söyledi.
Hristiyan Demokrat Parti'li Aygül Özkan, Aşağı Saksonya'da Sosyal İlişkiler Bakanı olarak görev yapıyor.(BBC Türkçe servisi)
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2011, 02:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

EY ATAM !
SEN TÜRK GENÇLİĞİNE SESLENMİŞTİN
BELKİ BU GÜNE KADAR SENİN YAPTIKLARINI ,SÖYLEDİKLERİNİ ANLAMADILAR.
DEĞİŞİMLER SENİ HAKLI ÇIKARMAYA BAŞLADI .GÜNÜN BİRİNDE
ÖRÜMCEK BEYİNLİLERDE SENİ ANLAYIP, SANA HAK VERECEK
SEN RAHAT UYU RUHUN ŞAD OLSUN

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

EVET SAYIN ATAM GEÇ OLSADA ANLAMAYA BAŞLAYANLAR SENİ
DEVRİMLERİNİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLAYACAKLAR
ÇAĞİMİZ DEĞİŞİYOR UYUYAN BEYİNLER UYANMALI ARTIK

SIRADAKİ HABER