banner392

Yenice İlk Öğretim Okulu Öğrencilerinden bir başarılı tiyatro daha

Öğretmenevi Müdürü Yılmaz ARSLAN'IN yazmış olduğu " Çocuğun Yaşı" isimli oyun 30 Mayıs Pazartesi günü akşam Pamukova Kültür Merkezinde Oynandı.

Yenice İlk Öğretim Okulu Öğrencilerinden bir başarılı tiyatro daha
Yenice ilköğretim okulu öğrencilerinin oynadığı Öğretmenleri Sevda Avcı Yönetiminde "Çocuğun Yaşı" isimli oyun izleyicilerden tam not aldı.
  
Tiyatro başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Oyun yazarı Yılmaz Arslan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak üç hafta aradan sonra yeni bir oyunla “Seyircimizin karşısına çıkmaktan sevinliyiz, mutluyuz” dedi.
18 Aralık 2011 tarihinde Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan tiyatro kursunda öğrenciler 5 ay gibi bir sürede iki oyun çıkararak büyük başarı elde ettiler.
Öğretmenevi Müdürü Arslan Tiyatronun üstün bir sanat olduğunu vurguladı.
Yılmaz Arslan:
“Tiyatro ancak seyircisiyle var olabilen bir sanattır. Seyirci tiyatronun oksijeni akcigerleri gibidir. Seyirci olmazsa tiyatro can çekişir ve bir zaman sonra ölür. Aynı zamanda tiyatro yazarının, oyuncunun ve yönetmenin de büyük sorumluluğunun olduğunu önemli olan bu koltuklara seyircileri çekebilmektir” dedi.
Arslan; "Çocuğun Yaşı" İsimli oyununu Askerden döndüğünde 2004 yılında yazdığını Edirne’nin Meriç ilçesinde oynattığını bu oyunun haricinde iki oyununun da hali hazırda olduğunu söyledi. Gelecek yıl Pamukova da olursa diğer oyunların da oynatmak istediğini söyledi.
“Ancak biz Eğitimciler O bereketli Nisan yağmurları gibiyizdir belli bir bölgeye yağar ardımızda bereketli ürünler bırakır sonra çekip gideriz.” dedi.

Yılmaz Arslan konuşmasının bir kısmını da okumak üzerine ayırdı. Bir şeyler yazabilmek için öncelikle okumak gerektiğini söyledi.
“Önemli olan taşa yazılan bir yaşam bırakabilmektir. Çünkü yıllar geçse de silinmez. Ama suya yazılan yaşam bir dalgada silinip gider.” dedi.

Yılmaz Arslan son olarak
“Siz bereketli toprakların çocukları Pamukova halkı sizin için yapılan her güzellik size yakışıyor. Bu bereketli topraklara dikilen fidan gibi kısa sürede ürününü veriyor.” dedi. Ardında Tiyatroda görevli Yenice ilköğretim Okulu öğrencilerine öğretmenlerine ve konuklara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı ve ardından tiyatro oyunu izlendi. Tiyatro oyununun bitimiyle tiyatroda görevli öğrencilere kurs belgeleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2011, 01:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
abrdulkadir kayna
abrdulkadir kayna - 13 yıl Önce

cok güzel oynadım yha uğur

ayşenur yılmaz
ayşenur yılmaz - 13 yıl Önce

bu oyunumuzda süperdi ve çok iyi bir şekilde oynandı.

SIRADAKİ HABER