banner392

Yazar; Tamay Önal Polat Canlı Yayın konuğumuz oldu.

Matematik öğretmenliğinden Yazarlığa terfi eden ve yazdığı kitapların bir kısmını yardım kuruluşlarına bağışlayan Tamay Önay Polat Pamukovahaber Canlı Yayın Konuğu oldu.

Yazar; Tamay Önal Polat Canlı Yayın konuğumuz oldu.

Pamukovahaber Sitesinin sahibi ve Modaratörü Mehmet Yavuz Tamay Öğretmenden çok şeyler öğrendiğini söyledi.

Mehmet Yavuz “Tamay Öğretmenimizi yakın bir zamanda tanıdım. Bende bir öğretmenlikten gelen gazeteci olarak Tamay öğretminiz gibi bilgi ve yaşam sevinci dolu bir güzel insanla söhbet etmekten çok mutlu oldum.

Tamay Önal Polat Öğretminimiz yazarlıktada yepyeni çalışmalara imza atmış birisi olarak kendisini gesteriyor. Yazmış olduğu 5 kitabının çoğunu yardıma muhtaç hasta tedavilerinde kullanılmak üzere zaten onlara bağışlamış bir insan olduğunu öğrenince ona daha da hayran oldum.”dedi.

kendilerini aşmış insanlarla program yapmak çok zevkli ve insana ilham verdiğini söyleyen Mehmet Yavuz: Kitaplar üzerine seyleşisini şöyle sürdürüryor.

ŞİMDİ KİTAPLAR ÜZERİNDEN KONUŞUYORUZ.

İlk Kitabınızı ne zaman yazdınız ve O kitabı yazmaya sizi motive eden neydi diye sorduğumuz soruya çok yeni duyduğumuz matIıklı ve güzel Türkçe ile bakın nasıl yanıt veriyor.

“İlk Kitabı benim öğrencilerim bastılar” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor. “Öğrencilerim bana yıllar önce yazdığım notlarımı getirdiler ve basmak için benden izin istediler.  İşte ilk kitabın hikayesi böylece başlamış oldu” dedi.

“Sokak Çocukları “ adlı şiir kitabı olan ilk kitabımızda 250 tane şiir var. Her şiirin başlığı ise, Patlak Şiir, Kem-küm, Abuk-subuk gibi başlıkları var” dedi.

“Birinci kitabımızıda böyle anıtmış olalim” dedi. Kitabı alma isteyenler için ise kitap bitti. Şimdi sadace anılarda kaldığını söyledi.

İkinci Kitap YARA içinde Tamay Hocamız şunları söyledi.

Yara sözcüğü içine gizlenmiş olan sırları ve öyküsünü de anlattı. Kitaban bütün tasımının kendin ait olduğunu da söyledi. Yazıların haricinde kitabın içinde bulanan sembollerında ne anlama geldikerini anlatı.

Yazdığı öykülerden sonra muklata bir şiir yazdığını anlattı. Kadınlar için yazdığı ökülerde ise onları yarın şekillerde anlattı. Erkeklerin öykülerini de yazdığını ve onların öykülerinin ise daha çarpıcı olduğunu anlattı..

Mavi Gül kitabı için anlattıklarını biz alttaki linkten dinlenmesini istiyoruz. Çünkü “Mavi Gül” ve “Cam Gülü” kitapları yazmada kendisini etkileyen kahramlarını anlattı.

SESSİZ ROMANI içinde daha çok sokak hayvanların anlatıldığın söyledi. Yine bir canlı Ahtapotun hayatını da anlattığını söyledi.

TAMAY ÖNAL POLAT ÖRETMENİMİZ VE YAZARIMIZIN CANLI YAYININI İZLEMEK İÇİN LÜTFEN ALTTAKİ fotoğafa TIKLAYIN

 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022, 09:22

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER