banner392

Sivil Toplum Kuruluşlarından Oltulular Pamukovahaber e konu oldu.

Türkiye de 212 binin üzerinde Kar Amacı Gütmeyen Dernekler Statüsünde olan Birçok Dernek bulunmakta, ancak bazıları var ki Kar Amacı Gütmeyen ama dünya literatüründe ise Dünya’yı kurtarıcı kabul edilen, kendi imkanlarıyla amaçlarını yerine getirmeye çalışan çok sayıda da dernek var.

Sivil Toplum Kuruluşlarından Oltulular Pamukovahaber e konu oldu.

Bugünkü haberimizin konusu da Sivil Toplum Kuruluşları dediğimiz birden çok kişinin bir araya gelerek yasalar çerçevesinde kurdukları birliklerden olan STK lardan Oltulular Derneğinin çalışmaları olacak.

İstanbul Oltulular Derneği, Oltu’dan uzak İstanbul’da Kadıköy Sahiline bakan bir yerde kurulmuş İstanbul Oltulular Derneği kurucu, yönetici ve üyelerinin birlikte Çağ Kebabı Yaptıkları yerde dün Pamukova haber olarak onlara konuk olduk.

İstanbul’da Yaşayan Oltular içinde öylesine güzel ve öylesine kültürlü insanlarla tanıştık ki. Onlar bizlere Oltu Gelenek göreneklerini ve hatta Oltu tarihinde tek tek anlattılar. Bizde bu olayı görüntülü hale getirdik ve Küçük Oltu Belgeseli gibi bir dizi yaptık.

Oltulular (Alttaki videolarımızda da görebileceğiniz gibi) gelenek ve göreneklerine sahip çıkıyorlar. Yöresel Yemeklerine sahip çıkıyorlar. Günün anlamına binaen yaptıkları Çağ Kebabı ise çok ayrı bir tat ve çok ayrı bir emek olduğunu bile ispatladılar.

Oltu Tarihi bende bir eğitimci olduğum halde tamda bilmediğim çok ilgimi çeken bilgiler öğrenmiş oldum.

Oltu gerçekten tarihi incelenmesi gereken bir belde, bir geçmiş olarak belleklerimize girdi. Oltu’nun Bağımsızlık Özlemi. Türk Milletinin Özlemi ile bire bir eşleştiği için Cumhuriyetin kuruluşundan devamına kadar Kurucu iradeye sahip çıkılması ve Büyük Önder Atatürk’ün izinde olması Tamay Önal Polat hocamızın anlattığı hikâyenin içinde de görülmekte ve dinlemekte. Dahası da var. Oltu’nun bir yere geldikten sonra kendini devlet olarak görmek istemesini de anlayışla karşıladığımı söylemek isterim.

Mehmet Yavuz

Pamukovahaber.com Editor

Yine Oltu’nun gelenkesel yemeklerinden olan Çağ Kebabı yapılışı ve servis edilişi de Yine Tamay Önal Polat tarafından anlatıldı.

İŞTE BU BÖLÜMDE ÇAĞ KEBABI KÖŞESİ (Yine Tamay Önal Polat yönetiminde dinleyelim)

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2022, 22:47

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER