banner392

Onlar; ‘Dönmeyi Düşünmediler’

Onlar ülkeleri saldırı altında kaldığı için tereddütsüz bir şekilde “Önce vatan” deyip küçük büyük, okullu, okulsuz demeden Çanakkale ye sel gibi akın ettiler. İşte bu oyunda Çanakkale ye giden ve geri dönmeyenler ı canlandıran Birikim tiyatrosu oyuncuları o günleri canlandırdılar.

ADD BAŞKANI AÇIŞ KONUŞMASI YAPTI.
Süyeyman Uysal açış konuşmasını yaptı. paylaşan: mehmet5454 OYUNU İZLEYİN
Dönmeyi Düşünmediler oyunu paylaşan: mehmet5454 OYUNCULAR SEYİRCİYİ SELAMLADI. BAŞKAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI
Tiyatro Birikim oyuncuları seyircileri... paylaşan: mehmet5454
 Pamukovalılar Atatürk Kültür Merkezinde doya doya seyrettikleri bu tiyatro oyunu aralarında duygulu anlar da yaşadılar.

 

Oyunun en baş kahramanı aynı zamanda yazarı da olan Abdülkadir Çavuş rolündeki Gürcan Koç performansı ile göz doldurdu. Abdulkadir Çavuş ik perdelik oyunun büyük bölümünde sahnede yer aldı.

 

9 Kişilik oyuncu kadrosu ile 1915 Çanakkale Savaşı ruhunu sahne düzeni ile Çanakkale Savaşlarının yedi düvele karşı kazanıldığı en önemli kahramanlarından birinin de seyit Onbaşı olduğunu Tüm Dünya bilmekte oyun içinde ise seyit Onbaşı ya da önemli bir bölüm yer verilmiş. Seyit Onbaşı o bölümde gerçeğini aratmayacak şekilde sırtına aldığı 215 kg lık top mermisi ile sahnede yürümesi ve perde arkasına topu mermisini atacağı topu yerleştirmek için geçtikten sonra gelen top sesleri gerçekten seyredenlerin tüylerini diken diken ettirdi.

 

Çanakkale Cumhuriyeti “Dönmeyi Düşünmediler” oyunu sonunda oyuncular seyircilerle selamlaşma anıda coşkulu oldu. ADD Başkanı AV. Süleyman Uysal oyun öncesi bir tanıtım konuşması yaparak destek veren ve katılanları teşekkür etti.

 

Oyun bitikten sonra oyuncuların selam verme sahnesine Süleyman Uysal yeniden davet edildi ve birlikte selam verildi.

 

Eski belediye başkanlığı döneminde ki gibi Süleyman Uysalın yeniden performansı yerinde görülüyordu. Ancak Süleyman Uysal oyundan etkilenmişti. Konuşma sırasında da bunu saklamadı. Gözlerinin dolduğunu söyledi. Ve o arada ellerini de gözlerine götürerek gerçek duyguların yaşandığını anlatmış oldu.

 

Seyircilerden büyük alkış alan oyunu getirenler ve oynayanlar başlaını öne eğerek selamlar verdiler.

Oyun sonunda tek bir cümle ise akıllarda kalacak. Oda yine oyunun yazarı ve aynı zamanda Abdülkadir Çavuş rolünü oynayan Gürcan Koş “Bu vatanı kimse almaya heveslenmesin. Bu vatanı biz kolay kolay vermeyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 10:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER