banner392

Öğrenciler Okudukları kitabın yazarı ile buluştular.

Pamukova da küçük okuyucuları ile buluşan yazar Birsen Ekim Özen kitaplarını imzaladı. Öğrencilerle sohbet etti.

Öğrenciler Okudukları kitabın yazarı ile buluştular.
Cuma günü ilk Elbirlik İlkokulu öğrencileri ile buluşan yazar ve okuyucu buluşmasıda öğrenciler heyacanlı anlar yaşadılar. Birsen Ekim Özen’e okullarına gelmesinden dolayı çiçekler verdiler ve “Hoş geldiniz” dediler.
 
Okul Toplantı Salonunda öğrencilerle sohbet eden Birsen Ekim Özen kitaplarını imzaladı ve onlarla söyleşi yaptı. Yazara nasıl yazar olduğundan, hikayede geçen kahramanlara kadar bir çok sorular sorduldu. Yazar olmak için çok okumak gerektiğini söyleyen Birsen Ekin Özen Hem öğretmen hem yazar olmanın, iki işi birden yapmanın zorluğunu yaşadığını ama yazma işini sevdiğini söyledi.
 
75. Yıl İlk Öğretimde yazara teşekür plaketi verildi.
Yazarın ikinci okuyucu ile buluşma yeri Pamukova 75. Yıl İlkokulu oldu. Saat 11.00 da 75. Yıl İlöğretim Okulu Toplantı Salonunda değişik sınıfların öğrencileri ile bir araya gelen Çocuk Kitapları ve hikaye yazarı Birsen Ekim Özen öğrencilerli birlikte hikaye yazmak için ortak bir kahraman yaratılma çalışması yapıldı. Öğrencilerin kahraman bulurken daha çok Keloğlan gibi daha önce okudukları kahramanları söylemeleri üzerine daha basit bir kahraman ismi bulmaya çalışıldı. Bir öğrencinin “Fatih” olsun demesi üzerine adı Fatih olan kahraman üzerinden hikayenin hayali senaryoları üzerinde fikirler üretilip öğrenilerin hayallere konuşturuldu.
 
Yazar hikaye yazmanın tam böyle bişey olduğunu söyledi. Yazar olmak isteyenlerin çok okuması gerektiğini söyledi.
 
Öğrencilerle yapılan söyleşinden sonra yazar kitaplarını imzaladı. Her sınıf günün anısına yazarle birlikte ayrı ayrı fotoğraf çektirdiler. Okul Müdürü İlyas Göktaş ve müdür yardımcısı Hakan Doğan yazara okullarını gelmesinden dolayı teşekkür plaketi verdiler.
 
Bugünü kadar 140 tane çocuk hikayeleri yazdığını söyleyen eğitimci ve yazar Birsen Ekim Özen: 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. Vekil öğretmen olarak başladığı işine, 1996 yılında kadrolu öğretmen olarak devam etti. 2001 yılında öğretmenlikten istifa etti ve eşinin işi nedeniyle önce Almanya’da, daha sonra da Rusya’da yaşadı. 2008 yılında Türkiye’ye döndüğünde bir yayınevinde Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. 2009 yılında ise tekrar öğretmenliğe döndü. Hâlen öğretmenlik yapan yazar, evli ve 2 çocuk annesidir.
 
 
Nasıl yazar olduğunu ise şöyle anlattı.
 
“2001 yılında yurt dışana taşındım. Orada yabancı dil öğrenirken çocuk kitapları okumaya başladım. Orada çocuk kitapları çok çeşitliydi. Türkiye ye gelince çeşidin ne kadar az olduğunu gördüm. Çorbada benimde tuzum olsun diye çocuk kitapları yazmaya başladım. Böyle yazmaya başladım. Yazdıklarımı çevremdekiler beğendiler ve yayın evlerine götürmemi tavsiye ettiler. Bende onları dinledim ve yazdıklarımı yayın evlerine götürdüm. Çoğundan yanıt bile gelmedi. Çünkü yurt dışında ancak onlarla internet üzerinden haberleşiyordum. İlk defa 2005 yılında bir yayın evi benim kitplarımı basmaya karar verdi. Esin yayınevi benim ilk kitabım olan “Yatağımın Altındaki Canavar” adlı kitabımı bastı. 2006 da başka yayınevleri de devreye girdi. En sonunda Timaş yayınevi ile karşılaştıktan sonra benim yayınlarım düzenli bir duruma girdi. Timaş gerçekten kitaplara önem veriyor, özenle çıkartmaya çalışıyor. Yazarlanına da değer veriyor. 2009 yılından beri onlarla çalışıyorum. Ordan bir sürü setim çıktı ve çıkmayada devam ediyor, planlanıyor. Şu an 16. kitabımı bu ay çıkartıyoruz. Mutluyum, hayallerine erişmek isteyen herkesin peşini bırakmaması lazım. Çünkü: Defalarca “hayır” yanıtını duyuyorsunuz. O hiç önemli değil. Devam edecekseniz ve kendinize inanacaksınız” dedi.


 
Birsen Ekin Özen in şimdiye kadar çıkmış kitapları şunlar.
Matematik Gezegenim. (2 set)
Matematik Gezegenim Profösür Pi (10 set)
Hikayeler
Minik Şirin. (6 set)
Umi Zoomi Dinazorların peşinde.
Umi Zoomi- Oyuncak Peşinde.
Umi Zoomi- Pikniğe gidiyoruz.
Umi Zoomi- Tren macerası.
Umi Zoomi- Uçurtma festivalı.
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2013, 15:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
nisa nur kaya
nisa nur kaya - 8 yıl Önce

birsen ekin özenin kitapları gercekten cok güzel
cok beyendim şirini çok seviyorum

SIRADAKİ HABER