banner392

Gaziler ve Milis Güçler rahatsız

Pamukova Milis Güçler ve Muharip Gaziler Derneği başkanları Garnizon komutanlığını ziyaret ettiler. Ziyarette protokollerde kendilerini arka plana itildiklerini dile getirdiler.

Gaziler ve Milis Güçler rahatsız
Pamukova Milis Güçler Yaşatma Derneği başkanı Nuri Karabacak ile Pamukova Muharrip Gaziler Derneği şube başkanı Recep Özkan Mühimmat Bölük komutanını ziyaret ettiler. Garnizon Komutanı Binbaşı Erkan Arıcı’nın izinde olduğu bildirildi. Garnizona gelmişken bazı istek ve talepleri olduğunu söyleyen Karabacak ve Özkan’ı Bakım Üsteğmen’i Türker Akyürek kabul etti.
Garnizon komutanlığı lokalinde kendilerini kabul eden Üsteğmene Nuri Karabacak elinde getirdiği Edebali’nin  sözleri yazılı bir seramik üzerine yazılı yazıt hediye etti.
Nuri Karabacak Milis Güçlerinin Milli Bayramlarda kenarıya itildiğini söyledi.
Karabacak:
“Sayın komutanım bizler bu milletin bağrından çıkmış Milis Güçlerin temsilcileriyiz. Milli Bayramlarda bizlere protokolde yer verilmiyor. Verildiği zamanlarda ise en arkaya atılıyoruz. Şikayetlerimizi her platformda dile getirdik. Ancak kimse bizleri dinlemedi. Bizde Garnizon komutanımızı ziyaret etme gayemiz buydu. Bu durumu kendilerine anlatacaktık” dedi.
Muharip Gaziler Derneği şube başkanı Recep Özkan da Muharip gazilerinde Milli Bayramlarda protokolde aynı durumda olduğunu söyledi.
Özkan:
“Komutanım bizlerde aynı durumdayız. Bayramlarda en arkaya atılıyoruz. Halbuki bu durum Geyve de böyle değil. Geyve de ilk sıralarda Muharip Gazilere yer veriliyor” dedi.
 
Gaziler Derneği başkanı ile Milis Güçler Derneği başkanını dinleyen Üst teğmen Türker Akyürek. Ziyaretlerden dolayı konuklara teşekkür etti. Ancak Garnizon Komutanı Erkan Arıcı’nın yıllık izinde olduğunu söyledi.
Akyürek:
“Garnizon Komutanımız izinden döndükten sonra sizlerin dilek ve isteklerinizi komutanıma ileteceğim” dedi.
 
Garnizon Komutanlığından ayrılan Nuri Karabacak ve Recep Özkan pamukovahaber e özel açıklamalar yaptılar:
Nuri Karabacak:
“Milis Güçlere ve Gazi kardeşlerimize gerekli özen gösterilmiyor. Gerekli önlem verilmiyor. Gerekli önlem verilmemesi bazı il ve ilçelerde, umumiyetle Türkiye nin bir çok yerinde protokolün üçüncü sırası, beşinci sırası gazilere ayrılıyor. Pamukova da ise en arka sıralara oturtuluyoruz. Hal hatırlarımız bile sorulmuyor. Gazi kardeşlerimiz üzüntü duyuyor. Bilhassa Milis Güçlerine hiç yer ayrılmıyor” dedi.
Recep Özkan ise şunları söyledi:
“Bizleri protokolde en arka yerlere atıyorlar. Pamukova da Gazilerimize önem verilmeli. Geyve de ön saflarda gazilere yer veriliyor. Derneğimiz belediyeye ait yerde, ancak dernekten belediye kira alıyor. Aynı yerde belediye ye ait olan Öksüz Yetimler Derneği var kira ödemiyorlar. Atatürkçü Derneği var oda kira vermiyor. Aynı belediye iş merkezinde Assubaylar Derneği var çok az bir sembolik para veriyorlar. Belediye bizden kira alıyor bizlerden de belediye kira almamalı” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2011, 03:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

BU ÜLKENİN MİLİSLERİ BİR YERLERE GÖTÜRÜLDÜ
SİZİN KURTARDIĞINIZ TOPRAKLAR SATIŞA ÇIKARILDI
SESİNİZ FAZLA ÇIKIYOR ERGENEKON YADA İŞBİRLİKCİSİNİZ

SIRADAKİ HABER