banner392

Cumhuriyetin 87. Kuruluş yılı Kutlandı

Pamukova’da Cumhuriyetin 87. Kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı. Törenlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kaymakam Tuncay Dursun Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Cumhuriyetin kuruluşunu 87. Yılını çoşkuyla idrak ediyoruz” dedi.

Cumhuriyetin 87. Kuruluş yılı  Kutlandı
Saat 10.00 da tören alanında başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra devam edildi. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yapan Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun “Bugün Cumhuriyetimiz’in  kuruluşu nun 87. Yılını çoşkuyla idrak ediyoruz. Hepimize kutlu olsun” dedi.
 
20. yüzyılın başında emperyalis Batılı güçlerin işkaliyle tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Milletinin Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlığa kavuştuğunu söyleyen Tuncay Dursun:
Milletimize en uygun yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu, ülkemizin çağdaşlaşmasınıda sağladığını Türk gençliğinin 21. Yüzyılı Türk yüzyılı yapacağını söyledi.
 
Türk kültürünün en güçlü taşıyıcısının Türk ailesi oluduğunu, manevi değerlerinin benimsenmesindeki rolünün büyük olduğunu söyleyen kaymakam Dursun:
“Okullara da önemli görevler düşüyor.  Okullarımız sadece öğretim vermezler. Onlar aynı zamanda demokrasinin zihinlere yerleştirildiği ilk sosyal kuruluşlardır” dedi.
 
Sivil toplum örgütlerine de kültürün yeniden üretimi için önemli görevler düşdüğüne değinen Kaymakam:
 
“Kendisine özgüveni tam olan, yeniliklere açık, üretken milli tarih şuurunu edinmiş nesillerin Cumhuriyetimizi daha iyi, daha güzel ve mutlu yarınlara taşıyacaktır” dedi Sözlerinin son bölümünde ülkenin bağımsızlığana göz dikenlerin husrana uğrayacaklarını söyleyen Tuncay Dursun:
 
“Son yıllarda toprak bütünlüğümüzü, güzel Türkçemizi ve devlet yapımızı tartışma konusu yapmak isteyen hainler ile gaflet içindeki aydın geçinen çevrelere Türk Milletinin itibar etmeyeceğine şüphe yoktur. Milli mücadele dönemlerinde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir avuç maceracı gibi gören yabancı güçler nasıl hüsrana uğradılarsa bugün de “Bölünmeyide tartışmalıyız” diyen içimizdeki hain ve gafil çevreler hüsrana uğrayacaktır” dedi.
 
Daha sonra öğrenciler Cumhuriyet Bayaramı ile ilgili şiirler okudular. Hafta içinde Bayramla ilgili düzenlenen kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilerin ödülleri verildi. Okullar, askerler ve pamukovadaki kurum ve kuruluşların araçları resmi geçit törenine katıldılar. Resmi geçitten sonra tören alanında bulunanların bayramları kutlandı. Gece de Mühimat bölüğü tarafından fener alayı düzenlendi.
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2010, 04:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER