banner392

1923 adlı tiyatro oyunu izleyicileriyle buluştu

Sakarya CHP Gençlik kolları tarafından getirilen “Tiyatro Birileri” tarafından oynanan iki perdelik 1923 adlı oyun u izlemek için CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlu ve ilçelerden partililerde geldiler. İki perdelik oyun da 1923 ruhu sergilendi.

1923  adlı tiyatro oyunu izleyicileriyle buluştu

Afa Kültür salonunda sergilenen oyunu yazan ve oynayan Utku Eriş oyundan sonra yeni kitabı “Mustafa Kemal in Çocukları” adlı kitabını imzaladı. Yeni kitabını satın alan ve imzalatan vatandaşlarla da sohbet etti.

29 Ekim 1923 te Cumhuriyetin ilanından sonra devam eden Mustafa Kemal Ruhunun canlandırıldığı oyunda rap müzik sanatçısı Ulaş da yer alıyor. Zaman zaman çeşitli rollerde oynayan Ulaş arada rap şarkılarla oyuna canlılık katıyor. Dört kişinin oynadığı ikisi bayan olan Yağmur Akdoğan ve Demet Buldu ise öğretmen ve sekreter rolleri yanında anne rolleri ve oyun içinde gerçek gözyaşları döken ve mimik hareketleri ile oyuna zaman zaman duygulu anlar katıyorlar.

Afa Kültür Salonunda dün akşam saat.20.00 de başlayan 1923 adlı oyuna büyük ilgi vardı. Pamukova dan da 20 dolayında CHP li oyunu seyretmek için gelmişlerdi. 500 kişilik salonun çoğu doluydu..

OYUNUN ÖZETİ

İki perdelik “1923”adlı oyunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin ne olduğu sorusundan yola çıkılarak, o ruhun nasıl yaratıldığı izleyicilere aktarılıyor. 

Oyunun en büyük özelliğiyse, bugünden düne bakarken gün geçtikçe zayıflayan toplumsal belleğimizi yenilemesi ve bunu da belgesel tadında başarmas, Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık kadrolarının 1923 ruhuyla neler başardığı anlatılırken, o ruhun sonradan kimler tarafından nasıl yok edilmeye çalışıldığını gösterebilmesi… Yerine göre kahkaha, yerine göre gözyaşlarıyla dolu sahnelerde, cumhuriyetimizin kazanımlarına karşı duyarlı olunması yönünde bir çağrıda bulunuyor.

Zengin bir içerikle ve tarihsel bir kurguyla, öğretici kimliği yanında sorgulatan ve 1923 ruhunu yeniden yakalamak konusunda yol gösteren bir oyun, “1923”…

HOŞ GELİŞLER OLA” adlı oyunun yazarı ve oyuncusu UTKU ERİŞİK’in yazdığı ve yönettiği “1923”te, UTKU ERİŞİK dışında rap müzik sanatçısı U.L.a.Ş, YAĞMUR AKDOĞAN ve DEMET BULDU rol alıyor.
Özgün müzikleri Peak Müzik Prodüksiyon’dan OĞUZHAN HAZAR ARTIŞ ve CAN KAZAZ tarafından hazırlanan “1923”te, U.L.a.Ş aynı zamanda şarkılarıyla da izleyicilere o ruhu anlatıyor.

Mustafa Kemal Atatürk, 1933’te “Geçen on yıl, gelecek dönemler için, bir başlangıçtan başka bir şey değildir. Bununla beraber eski dönemlerin tarihi karşısında cumhuriyetin bu on yılı, eşi görülmeyen bir diriliş ve göz kamaştırıcı bir ileri atılış anıtıdır.” demişti…

Tiyatro Birileri, ses getirecek bu oyunda izleyicilerini o anıtın önüne götürüp, orada başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 1923 ruhunu yaratan herkesi saygıyla selamlıyor.

"1923", izleyenlere asla unutamayacakları güzellikleri sahnede sunuyor ve onları yeniden yaşama geçirmeleri için sesini yükseltiyor.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2018, 13:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER