banner392

Pamukova’ya hayat verecek Ahiler köy barajı için etüt çalışmaları başladı.

Pamukova’nın en batı sınırı olan Ahiler köyü sınırlarında papaz deresinde yapılacak baraj çalışmaları için alt yapı etüt çalışmaları başlatıldı.

köyüne de sulama suyu verecek olan baraj çalışmaları köy muhtarı tarafından da heyecanla izleniyor.
Başta Ahiler köyü olmak üzere Bilecik – Ağlan köyü de sudan yararlanacak. Kemaliye ve Osmaneli dağlarından gelen derelerin önü kesilerek toplanacak baraj suyunun gelmesi ile köylerine hayat geleceğini söyleyen köy muhtarı Muammer Demir. 8 Sene önce Devlet Su İşlerine sundukları bu projenin onaylanmasından sonra yapılan yazışmalar neticesinde projeye destek verildiğini söyledi.
Demir: “Köyümüz tarımla geçinmekte olup, eksiğimiz olan su sorunu için muhtarlık olarak atıl durumda olan Papaz deresine su projesi istedik. Yetkililer projemize onay verdiler. Şimdi ise bu projenin hayata geçmesi için ilk çalışmalar başlatıldı. Çok sevinçliyiz.”dedi.
Devlet Su İşleri Eskişehir Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara bölge milletvekillerinin de desteği olduğunu söyleyen köy muhtarı Muammer Demir:
“Şu anda alt yapı çalışmaları başladı. Zemin etütleri sonucunda projemiz ihaleye çıkacak. Projemiz 3 yıl gibi bir zamanda bitirilecek. Papaz deresine yapılacak olan bu baraj sonrasında Pamukova’nın 12 köyü bu barajdan yararlanacak. Pamukova ya da hayat verecek bir proje.”dedi.

Zemin etüt çalışmaları yapan firma yetkilileri de yerin debisi ve su geçirmezliği konusunda çalışmalar yaptıklarını. Çalışma raporlarını yakın zamanda yetkililere teslim edeceklerini söylediler.

KÖY MUHTARI KONUŞTU
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2012, 03:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet karakul
mehmet karakul - 8 yıl Önce

papaz dersi barajı 2015 2016 da biteceği söyleniyordu hani nerede ortada hiç birşey yok benimde bi on dönüm yerim var iki sene oldu alalı bu baraj bahsi geçti hala bekliyoruz yoksa unutuldumu muammer demir abi gitti proje bittimi benim telefonum 0535 215 28 73 bilgisi olan çağrı atsın ben arıyayım bir bilgi lütfen paylaşalım elimizden gelen bir şey olursa yapalım inşallah selamlar

Mutlu öz
Mutlu öz - 8 yıl Önce

Bu a.g baraj ne zaman olçak kç seledir yapımadi yapacak diyorlar ama nerde 4 5 sele oldu hale olçak bi baraj yapamadılar a.g

SIRADAKİ HABER