banner392

Mesruriye Kıranyurt Yayla Şenliğinde unutulmaz anlar yaşandı

Pamukova’nın merkeze en uzak Kocaeli sınırına komşu olan Mesuriye Mahallesi Kıranyurt Yaylası bugün tarihi günlerden birini yaşadı. Yaylada muhtarlık tarafından düzenlenen şenliklere siyasilerde ilgi gösterdi. Şenliğe binlerce vatandaş katıldı.

Muhtar istedi siyasiler yapma sözü verdiler.

Mahallenin yeni muhtarı Şaban Özzaim öncülüğünde gerçekleştirilen Kıranyurt Yayla Şenliği festivalale dönüştü. Muhtar Özzaim eğlenceden yemek ikramlarına kadar birçok güzelliği yaylada yapabilmek için elinden geleni yapmıştı. Çocuklar için çeşitli oyun stantları getirmiş. Çocukların şişme oyuncaklar üzerine oyun oynama alanlarına kadar birçok üniteyi kurdurtmuştu.

Muhtarın yaylasının sorunlarını yetkililere iletebilmek için yaptığı çalışmalar sonunda meyvelerini verecek aşamaya geldi. Davetli siyasilerden şenliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, Ak Parti İlçe Başkanı Burak Çelik, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Keyifli, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün. Muhtarın sorun olarak bildirdiği enerji sorunu, yaylanın mera üzerine kurulmuş olmasından dolayı kendi yerlerinde kiralık gibi oturmaya devam etmeleri stem konusu oldu. Muhtar. “Bizim yerlerimiz olan Kıranyurt Yaylasında devlet bizden kira alır gibi para alıyor. Biz buranın yerlileriyiz. Bu sorunlar düzeltilmeli, yolumuz yapılmalı, hastamız yaşlımız yaylada oksijen alıyor, biz bu yayladan vazgeçmeyiz. Ekrem başkanım sorunlarımızı size havale ediyorum. Size inanıyoruz, güveniyoruz” diyerek mahallenin ve yaşadıkları yaylanın sorunlarını bir güzel iletti.

YAYLANIN ACİL İHTİYACI YOL.

Kıranyurt yaylasının en baş sorunu yol. Yolun toprak yol oluşu, yolun dik oluşu,yolun çakıl taşları ve çamur olabilecek çürük malzeme ile dolgu yapılmış olması tam komedi olmuş.

Sabah saatlerinde şenlik haberini ve davetini alan Pamukova ve Sakarya dışından bile gelenler olması bozuk yolda müthiş bir izdiham yarattı.

Gelen misafirleri Kıranyurt yaylasına ayrılan Mesruriye ana yolu ayracında bekleyen Muhtar misafirlere “ Hoş geldiniz, iyiki geldiniz” dediği anlarda saat: 12.00 suları yolun yarısından araçların gidiş-geliş yönünde dağın içinde kilitlendikleri haberi geldi.

3, 4 km uzunluğunda ki yayla yolunun açılması için giriş çıkış güvenliğine yardımcı olan Pamukova Jandarma ekipleri yardımcı oldu. Dik çıkan araçların münavebeli çıkışları sağlandı. Beli bir süre trafik düzensizliği sonunda akılla ve sabırla çözüldü. Bozuk yolun neden olduğu yayla şenliğine gidemeyenlerin normal evlerine gidemeyecek vatandaşlar için yolun yapılmasını isteyen Muhtar sonunda bozuk yolu gören ve tırmanarak padanaj yaparak çıkan resmi aracının çektiklerini gören Başkan Ekrem Yüce kürsüde “yol için ne gerekiyorsa hemen onu yapacağız” diye söz vermesine neden oldu.

Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün ise göreve geldiği anda yapmak istediği güzel bir sosyal etkinlik için çalıştıklarını ve sonunda ilk başkanlık görevindeki etkinliğin Kıranyurt Yayla Şenilği olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

ŞENLİK VE EĞLENCE

Kıranyurt Yayla Şenliği için 6 Sanatçı geldi. Şenlikle ilgili konuşmalar sonunda Yayyanın ortazında kurulan sahne de yer alan ilk sanatçı Kemencesi ile çalıp söyleyen Hayri Yaşar Kargülle oldu. Kargülle kemecçesine ayar verdikten sonra sahne önünde gençler, bay, bayan horon severler horonda halka olmaya başladılar. Yavaş başlayan, küçük halkalar gittikçe büydü. Sahada seyercileri de için katarak büyük holkalara dönüştü.

Hayrı Yaşar Karagülle nin kemençe ve kendi sesi ile açılan kapanan folklor görüntüsü yoruldukta sonra yerine başka sanatçılara bıraktı.

Yine Karadenizin yeni sesi Ebru Kasapoğlu sahnede aldı. Hareketli müzik söyleyen Kasapoğlu  “Adamsun” şarkısı ile başladı. Rahat habereketleri dinleyeni de hareketetlendirdi. Sarki bitene kadar kalabalıklar eşlik ettiler.

Ebru Kasapoğlundan sonra Filiz Yıldırım, Zeynep Birinci, Kemencesi ile Taner Eyüpoğlu kalabalıkları hareketlendirdi.

Mesruriyenin evladı kemençeci Recep Ali Özzaim de sahneyi çoşturdu.

Akşam saatlerine kadar devam eden Mesruriye Kıranyurt Yaylası 1. Şenlikleri güzel bir şekilde bitti.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 02:26

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER