banner392

Kadıköy de tarihi eve yıldırım düştü.

Çarşamba günü akşam saatlerinde gök gürültüsü sonrasında Kadıköy de 9 ve 10 numaraları tarihi binaya düşen yıldırım sonrası yangın çıktı. Kimsenin oturmadığı binada çıkan yangın önce köylüler tarafından söndürüldü.

Kadıköy de tarihi eve yıldırım düştü.
 Kadıköy de evlerin tepesinden düşen yıldırım sonucu çıkan yangını sonradan fark eden köylüler koşarak evin içinde yanmaya başlayan eşyaları sokağa fırlatıp, yangının meydana geldiği alana su tutarak söndürmeyi başardılar.
 
Yangından kısa bir süre sonra olay yerine gelen Orman İşletme Müdürlüğü ve Pamukova itfaiyesi yangın söndürme araçları binada soğutma çalışmaları yaparak köydeki diğer evlere yangının sıçraması önlemiş oydular.
 
Merhum Yusuf Kaya’nın evi olan yıldırım düşen evin Kadıköy de en eski ev olduğunu anlatan emekli öğretmen Alaeddin Kayan evin 140 yıl gibi bir geçmişe sahip olduğunu anlatıyor.
 
Yangından sonra gidip gördüğümüz köyün en eski evlerinden olan yıldırım düşen evden ilginç görüntüler de var.
 
İşte iki katlı evin ikinci katında yıllara direnmiş bir tavan işlemeciği var ki başka ülkelerde olsa bu tarihi hiç bozmadan yaşatırlar, Bizde ilk defa bu evin tavan işlemelerini Pamukovahaber.com dan paylaşmış oluyoruz.
 
Yangını ilk gören köyün eski muhtarlarından olan Kemal Yılmaz Çarşamba günü akşam saatlerine yakın bir zamanda aşırı bir gök gürültüsü sonrasında kendi elvereni komşu olan evde yangın çıktığını gördüklerini bunun üzerine köylülerin olay yerine gelerek yangını söndürdüklerini anlattı.
 
Daha sonra ise olay yerine Pamukova belediyesinin ve Geyve Orman İşletmesinin yangın söndürme araçlarının gelerek soğutma çalışmaları yaptıklarını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 00:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER