banner392

İzciler Bakacak Kampında karın tadını çıkarıyorlar.

Pamukova Bakacak İzcilik kampına İstanbul’dan gelen 104 öğrenci dün gece yağan karın tadını çıkarıyorlar. Ataköy den 4 ayrı okuldan Cuma günü gelen izci öğrenciler Pazar günü öğleden sonra kamptan ayrılacaklar.

İzciler Bakacak Kampında karın tadını çıkarıyorlar.
Hafta sonları yurdun değişik bölgelerinden izcilik faaliyetleri için gelen öğrenciler kampta değişik etkinlikler de yapıyorlar. Bu hafta sonu ise İstanbul Atököy den (Ataköy Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Yeşilköy Anadolu Lisesi ve Florya Teknik Lisesi) öğrenci ve izci liderleri geldiler.
Cuma günü akşam eski Uzanlar çiftliği, şimdiki adı ise Bakacak İzcilik Kampı olan yere gelen İstanbul lu izciler önce doğal güzellikle çevrili kampı gezip gece kalacakları yerlerini öğrendiler. Sabah kalktıklarında ise etrafın bembeyaz karlarla kaplı olduğunu görünce sevindiler. Sabah kahvaltısından sonra izci liderleri bölgede yürüyüş yaptılar.
Öğle saatlerinde kampa gelen yemeklerini yiyip yeniden izci etkenliklerine devam ettiler.
Pamukova dan Lezzet Lokantası tarafından getirilen yemek aracı ise 5cm dolaylarındaki kardan çıkabilmek için yer yer araç zorlandı ve yemekçiler araçlarını iterek kampa kadar getirebildiler.
Kampta görüştüğümüz izçi liderlerinden Nail Demirci (Ataköy Lisesi kimya öğretmeni ve izci lideri)
Bakacak İzcilik kampına ilk açıldığı günden beri geldiğini söyledi.
Nail Demirci:
“Buranın açışlında da geldik, Burayı çok seviyoruz. İzciler olarak liderler olarak Buranın çoğrafyasını, doğasını, havasını çok seviyoruz. Ayrıca Aziz müdürümüzü de çok seviyoruz ve çok çalışkan buluyorum. Keşke her kurumun müdürü böyle çalışkan olabilse herhalde memleket çok ileri giderdi.
Buraya Ataköy lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Yaşilköy Anadolu Lisesi ve Florya Teknik Anadolu Lisesinden toplam 104 öğrenci ve 5 okul izci lideri öğretmen olarak toplam 1009 kişi katıldık.” Dedi
Bakacak kampına ikinci defa geldiğini söyleyen Florya Teknik Lisesi Tarih öğretmeni Sema Erdal ise,
 
“Buraya ikinci defa katılıyorum. Tarih öğretmeniyim. Bakırköy lisesi öğrencilerinin izcilik alanında ayrı bir yeri vardır. Çünkü: diğer gruplara göre biz daha fazla kampa katılıyoruz. Çocuklar kampta aslında temel bilgilerini tam anlamıyla yaşamış oluyorlar. Yaşayarak öğreniyorlar. Buda eğitimin bir parçası bence. Yemekhanemizde hem yemek yiyoruz, hem de akşam etkinliği yapıyoruz. Kendilerini ifade etme özelliği de kazanılıyor. Bir birleri ile kaynaşmışta oluyorlar diğer okullarla. Bakırköy ilçesi olarak uyum içersinde uyum sağlamaya çalışıyoruz.” Dedi.
Cuma günü kampa gelen izciler Pazar günü öğlenden sonra İstanbul’a dönecekler.
İzciler kampta günlük yürüyüşler ve çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Gece etkinlikleri de yaptılar. Ancak dün gece başlayan kar yağışı izcileri daha da mutlu etti. Bugün sabah duran kar yağışı kampta 5 cm ya ulaşmış durumda.
Kamp Sorumlu Müdürü Aziz Demir izcilerin Bakacak kampında mutlu olduklarını ve gelen izci gruplarının yeri öğrendikten sonra yeniden geldiklerini de söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2011, 19:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
yorum
yorum - 12 yıl Önce

pamukovada ne kadar izci olduğunu görmek için internet başında yazı yazarak söylenmez geleceksin göreceksin izcilik faliyetlerini ve ondan sonra arkana bakmadan gideceksin

Yorummm
Yorummm - 12 yıl Önce

NE GÜNLERDİ BE PAMUKOVADAYKEN İZCİYDİK KAMPLARA GİDERDİK..OBABAŞI SELAHATTİN ÇIRAK. :D GEZMEDİK YER BIRAKMADIK

SELAHATTİN ÇIRAK
SELAHATTİN ÇIRAK - 12 yıl Önce

BU İLÇEDE KAÇTANE İZCİ ÖĞRENCİ OLDUĞUNU MERAK EDİYORUM
SAYIN KAMPI MÜDÜRİ YAZIN ORADA KİMLERLE KAMP YAPTIĞINI AÇIKLARSA VEYA BU HABERİ YAPAN ARKADAŞ DETAYINA İNERSE
KAMP MÜDÜRÜNÜN İZCİLİKTEN NEKADAR ANLADIĞI ORTAYA ÇIKAR
İŞİ BİLENİNE VERİN BEYLER

SIRADAKİ HABER