banner392

İsabalı köyünde Hıdrellez Pilavı bitti. Gökten yağmur boşaldı.

Pamukova İsabalı Köyünde yapılan geleneksel hıdrellez pilavına büyük ilgi gösterildi. Yakın köylerden gelenler yanında çeşitli siyası partilerin il ve ilçe başkanları ve yöneticileri İsabalı Hıdrellez Pilavına katıldılar.

İsabalı köyünde Hıdrellez Pilavı bitti. Gökten yağmur boşaldı.
Köy muhtarı Nuri Uysal her sene Hıdrellez haftasının ilk haftası hıdrellez pilavı etkinlikleri yaptıkların söyledi. Amaçlarının insanları bir araya getirmek kaynaştırmak olduğunu söyledi.
“Bu senede bu geleneği bizler devam ettirdik. Köylümüz ve yardımseverler imece usulü çalıştılar. Bayanlar pilav pişirme işlerini yaptılar. Gençler ise güçleri ile yardım ettiler. Herkes üzerine düşeni yaptı. 600 kg pirinçten pilav yaptık. Her 1 kg pilav 10 kişiye yeter hesabı ile pilava yaptık. 5000 kişiye yetebilecek pilav yaptık” dedi.
Öğle namazı sonrasında köye gelenlere pilav ikram edildi. Pilava ikramından sonra gençler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Yarışlardan sonra köye yardım için bir koç alana getirilerek açık artırma ile satıldı.
Açık artırmadan çok zaman ayarlı yapılan yardım toplamada en son 200 tl ile koça yardım parası veren köy muhtarı Nuri Uysal koçun sahibi oldu. Ancak muhtar koçu almadı köye bağışladı.
Köy Gençleri delikanlı başı Ercan Akkaya’nın şenliklerin sona erdiğini duyurduğu anda gökten boşalırcasına yağmur başladı. Bir anda açık alandan bir yerlere sığınmak isteyenler ve arabalarına koşan insan manzaraları ile İsabalı Köyü Hıdrellez Pilavı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2012, 02:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
cemil
cemil - 12 yıl Önce

isabalı köyünden biri olarak bu habere çok teşekür derim .

LAL
LAL - 12 yıl Önce

Esebalı köyü halkı ikramınız için teşekkürler emeği geçenlerden Allah razı olsun.Seviyoruz köylerimizi.

SIRADAKİ HABER